Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové skúšobné stredisko koncernu Daimler

Koncern Daimler zastrešuje viacero značiek, napr. aj Mercedes-Benz. V súčasnosti inžinieri pripravujú najväčšie testovacie a výskumné stredisko koncernu Daimler na svete. Projekt vyrastie v nemeckom Sindelfingene.

Nové stredisko sa stane najväčším z podobných stredísk koncernu Daimler na svete i jednou z najväčších investícii koncernu na svete.

Strediskom a továrňou s názvom Immendingen podľa predsedu koncernového výskumu Dr. Thomasa Webera posilňuje značka svoju medzinárodnú konkurencieschopnosť. Pre členov podnikovej rady bolo dôležité, aby bola továreň Immendingen súčasťou celého areálu v Sindelfingene. Dôležitým bodom rozhodovania boli tiež náklady a potenciál flexibility. Moderné skúšobné stredisko musí v budúcnosti rýchlo reagovať napr. na vplyvy poveternostných podmienok.

Daimler do nového skúšobného strediska investuje približne 200 miliónov eur. Projekt bude mať rozlohu 520 hektárov a dá prácu až 300 novým zamestnancom. Stavebné práce na mieste bývalých kasární sa začali na začiatku roka a koniec výstavby je plánovaný na rok 2018.

Jednotlivé moduly na testovanie vozidiel uvedú do prevádzky postupne. V januári tohto roka začali na mieste pracovať prví pracovníci. Daimler bude v Immendingene vylepšovať svoje hybridné a elektrické systémy. Koncern tu bude tiež testovať svoje autonómne vozidlá.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov