Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový partner pre Opel v motoršporte

Každá automobilka propaguje a využíva niektorého dodávateľa olejov. Opel v uplynulých dňoch podpísal novú dohodu o vzájomnej spolupráci s výrobcom olejov Ravenol, ktorý bude dodávať mazivá pre športovú divíziu automobilky.

Pred nedávnom sme informovali o zmene olejového partnera značky BMW. Automobilky využívajú rôzne výhody takýchto partnerstiev a preto nie je nezvyčajná zmena v spolupráci. Opel pre motoršportové aktivity podpísal novú dohodu s výrobcom olejov Ravenol.

Ide o rozsiahlu spoluprácu s vyhliadkami do budúcnosti. Obe značky budú spolupracovať v pretekárskych aktivitách automobilky Opel a v rally športe. V Opel Rallye Cup tak bude na automobiloch Opel Adam logo Ravenol.

Opel a Ravenol

S novými olejmi vyrazia na trať aj súťažné vozidlá Opel Adam R2 v seriáli ADAC Opel Rallye Junior Team. Partnerstvo medzi Oplom a Ravenolom je plánované v strednodobom horizonte. Zahŕňa tiež aktivity Opla Astry OPC na podujatí Nürburgring Endurance Championship.

Spolupráca bude prebiehať aj počas vývoja pretekárskych automobilov Opel v oblasti prispôsobenia pre motor, prevodovky a hydraulické systémy.

Prvé podujatie, na ktorom spolupráce Opla s Ravenolom, bude 20. júna Astra OPC Cup na okruhu Nürburgring. O týždeň neskôr štvrté preteky ADAC Opel Rallye na FIA ERC Junior 2015 v Belgicku.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov