Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Okamžitý úspech novej Fabie R5 v Portugalsku

Škoda oslávila na Rally Portugalska premiéru na Majstrovstvách sveta s novým automobilom Fabia R5 skvelým umiestnením. Majster Európy Esapekka Lappi skončil druhý a Pontus Tidemand obsadil výborné tretie miesto.

Nový súťažný špeciál značky Škoda bravúrne zvládol ťažký test odolnosti na 324,18 km, a to s piatimi najlepšími časmi na rýchlostných skúškach na Majstrovstvách sveta kategórie WRC 2 v rally.

Fabia R5 Portugalsko 2

„Ďakujem celému tímu, ktorý dobre zvládol dvojité nasadenie na Majstrovstvách sveta a rovnako aj na českom šampionáte. Naša Fabia R5 fungovala na oboch súťažiach perfektne. Pre značku Škoda to bol veľmi úspešný víkend,“ povedal šéf Škoda Motorsportu Michal Hrabánek po prvom štarte svojho tímu na MS po viac než dvoch rokoch. V sobotu posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler po napínavom boji triumfovala v poslednej minúte 43. ročníka Rally Český Krumlov. Bolo to druhé víťazstvo nového automobilu Fabia R5 na druhých pretekoch českých majstrovstiev v rally.
Následne v nedeľu si o 2 000 kilometrov ďalej zabezpečili posádky Škoda Esapekka Lappi/Janne Ferm a Pontus Tidemand/Emil Axelsson dve miesta na stupňoch víťazov s novým automobilom Fabia R5.
Esapekka Lappi dosiahol v Portugalsku prvých päť najlepších časov v klasifikácii WRC 2. Po tom, čo v sobotu kraľoval na rýchlostných skúškach osem až desať, bol v nedeľu najrýchlejší aj na RZ 15 Vieira do Minho. Pritom získal na víťaza kategórie WRC 2 Násira Al-Attíju náskok 41,0 sekúnd. Aj na legendárnej skúške Fafe bol lietajúci Fín číslo 1.Víťaz Dakarskej rally mal však nakoniec v celkovej klasifikácii náskok 12,0 sekúnd pred majstrom Európy Lappim.

„Pri premiére automobilu Fabia R5 na Majstrovstvách sveta v rally sme nazbierali množstvo úžasných skúseností,“ komentoval nový továrenský jazdec škodovky Tidemand. Teraz sa vracia na ázijsko-pacifický šampionát (APRC), kde chce v dňoch 19. až 21. júna na Austrálskej rally obhajovať vedúcu pozíciu v celkovej klasifikácii.
Na nasledujúcej zastávke Majstrovstiev sveta FIA v rally (WRC 2) od 11. do 14. júna na Sardínii bude okrem majstra Európy Lappiho pilotovať automobil Fabia R5 aj úradujúci ázijsko-pacifický šampión Jan Kopecký.
Škoda Auto

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov