Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW po tretíkrát partnerom Viedenského maratónu

Značka BMW podporuje mnoho športových podujatí, napr. aj Viedenský maratón. Tento rok už tretí krát.

Viedenský maratón je najväčším bežeckým podujatím v Rakúsku. Na minuloročnom podujatí bežalo mnoho športovcov, vrátane ľudí zo Slovenska. Tohtoročný maratón sa 12. apríla uskutoční  s oficiálnou podporou automobilky BMW.

V roku 2014 štartovalo na podujatí vyše 42 000 účastníkov zo 126 štátov z celého sveta. Za celú histórii maratónu to bol najvyšší počet súťažiacich. Tento rok očakávajú organizátori opäť nový rekord v počte účastníkov.

Trať maratónu je dlhá 42,195 km a vedie cez svetoznámy Prater a najkrajšie miesta vo Viedni. Cieľ bude na námestí Heldenplatz. BMW podporí maratón 19 vozidlami. Oficiálne vedúcim automobilom bude bezemisný model i3.

Všetky vozidlá budú vybavené technológiami EfficientDynamics, ktoré sú súborom energetických vylepšení. Súčasťou každého vozidla tak budú systémy na zníženie spotreby paliva a emisií CO2: rekuperácia brzdnej energie, funkcia Start/Stop, upozornenie na preradenie rýchlostného stupňa, odpojiteľné komponenty motora alebo aktívna aerodynamika.

BMW Viedenský maratón BMW Viedenský maratón

 

BMW využíva na propagáciu svojich vozidiel športové podujatia vo Švajčiarsku, Nemecku, Francúzsku, Japonsku alebo Číne. Viedenský maratón je prvou akciou v Rakúsku, na ktorej sa BMW zúčastňuje v rámci podpory rakúskeho bežeckého športu.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov