Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo Polestar expanduje do nových krajín

Značka Polestar nie je v našich končinách veľmi známa. Ide o dvorného úpravcu automobilov Volvo, ktoré po úprave získajú vyšší výkon, lepšie jazdné vlastnosti a jedinečnú modrú farbu exteriéru. V tomto roku chce automobilka modelmi Polestar expandovať do nových krajín.

Volvo nepredáva modely Polestar vo veľkých počtoch. Export do viacerých štátov tak zvýši odbyt a prinúti výrobcu zvýšiť produkciu najvýkonnejších variantov. Volvo sa rozhodlo s expandovaním na nové trhy po veľmi úspešnom roku 2014.

Obnovená výroba v roku 2015 bude znamenať 750 vozidiel, ktoré bude Volvo expandovať do 13-tich krajín sveta. Generálny riaditeľ spoločnosti Polestar sa vyjadril, že ide o nový míľnikom v živote automobilky.

Modely S60 a V60 Polestar ponúkal výrobca doteraz v ôsmich krajinách. Nové krajiny, do ktorý budú vozidlá expandovať, sú: Bahrajn, Kuvajt, Libanon, Omán, Katar a Spojené Arabské Erimáty. Volvo sa rozhodlo pre tieto krajiny zrejme pre vysokú kúpnu silu ich obyvateľov.

Podľa zástupcov automobilky Volvo sa modely Polestar predávajú rýchlejšie, ako očakávali. Modely Polestar ponúkajú pocit presného riadenia a istoty jazdy na všetkých komunikáciách a vo všetkých ročných obdobiach.

Volvo Polestar Volvo Polestar

Volvo S60 a V60 Polestar poháňa 6-valcový T6 motor so zdvihovým objemom 3,0 litra. Maximálny výkon je 258 kW (350 k) a krútiaci moment 500 Nm v rozsahu 3 000 až 4 750 ot./min. Maximálny plniaci tlak turbodúchadla je 1,2 bar.

Prenos krútiaceho momentu na vozovku zabezpečuje automatická prevodovka s pohonom všetkých kolies. Predné brzdové kotúče majú priemer 371 mm a zadné 302 mm. Pohotovostná hmotnosť modelu S60 je 1 766kg a modelu V60 1 834 kg.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h je 4,9 sekundy (S60) respektíve 5,0 sekundy. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Automobily stoja na kolesách s priemerom 20 palcov s pneumatikami 245/35 ZR20.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov