Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alfa Romeo na autosalóne v Ženeve

Alfa Romeo predstavuje na autosalóne v Ženeve model 4C Spider. Ide o európsku premiéru tejto novinky. Na výstave sa objavia tiež modely 4C Coupe, MiTo Racer a Giulietta Collezione.

Alfa Romeo 4C Spider mala svetovú premiéru na januárovom autosalóne v Detroite. Autosalón v Ženeve predstavuje novinku po prvýkrát na európskom kontinente. Zákazníci tak budú mať alternatívu k bežnej verzii 4C Coupe.

Modely 4C boli predstavené v nadväznosti na športový automobil 8C, z ktorého automobilka vyrobila len obmedzenú sériu. Model 4C Coupe predstavili už v roku 2013 a novinka 4C Spider vo verzii konceptu sa predstavila o rok neskôr.

Alfa Romeo 4C Spider Alfa Romeo 4C Spider

Pohonnou jednotkou je 1,75-litrový zážihový štvorvalec s výkonom 177 kW (240 k) a maximálnym krútiacim momentom 350 Nm dostupným od 2 100 ot./min. Maximálna rýchlosť kabrioletu je 257 km/h a zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 4,5 sekundy.

Automobil dosiahne priečne zrýchlenie 1,1 G a pri brzdení až 1,25 G. Špecifický výkon motora na zdvihový objem je 138 k/l. Pomer výkonu motora k hmotnosti vozidla je na úrovni 4 kg/k.

Alfa Romeo 4C Spider Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo prezradila, že automobil bude mať jednotnú cenu 60 403 € bez DPH v celej Európe s výnimkou Švajčiarska. Na výstave sa predstaví tiež model 4C Coupe, ktorý dostane nové prvky do sériovej výbavy.

Do sériovej výbavy pribudnú LED predné svetlomety, Hi-Fi audiosystém a autokozmetika špeciálne navrhnutá pre model 4C. V príplatkovej výbave budú parkovacie senzory alebo tempomat. Cena Alfy Romeo 4C Coupe bude 52 206 € bez DPH v celej Európe s výnimkou Švajčiarska.

Alfa Romeo 4C Spider

Model Giulietta sa na autosalóne predstaví s edíciou Collezione, ktorá bude k dispozícii od apríla. Edícia dostane čierne spätné zrkadlá, špeciálne 17-palcové disky kolies (za príplatok 18-palcové) a čierne strešné okno.

Tmavý interiér s koženými sedadlami vynikne s kontrastným prešívaním a chrómovanými prvkami na palubnej doske. V sériovej výbave bude kožený volant, dvojzónová automatická klimatizácia a dažďový senzor.

Alfa Romeo Giulietta Collezione Alfa Romeo Giulietta Collezione

V príplatkovej výbave sa objaví ovládanie cez Bluetooth s integrovaným 5-palcovým displejom (na prianie 6,5-palcový). O zvukovú pohodu sa postará kvalitný audiosystém Harman. Satelitná navigácia ponúkne zobrazenie v 3D mapách.

Pod prednou kapotou sa objaví nový vznetový motor 1,6 JTDM s výkonom 88 kW (120 k). Motor spĺňa emisnú normu Euro 6 a priemerne spotrebuje 3,9 l/100 km. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne model za 10,2 sekundy.

Ďalej sú k dispozícii 2 vznetové a 2 zážihové motory. Pohonná jednotka 2,0 JTDM sa ponúka vo výkonových verziách 110 kW (150 k) a 128 kW (175 k). Najsilnejšia verzia je k dispozícii výhradne s dvojspojkovou prevodovkou DCT.

Zážihové verzie majú objem 1,4-litra a výkon 88 kW (120 k) alebo 125 kW (170 k). Silnejší motor bude dostupný výhradne s prevodovkou DCT. Najsilnejšia pohonná jednotka 2,0 JTDM zrýchli z 0 na 100 km/h za 7,8 sekundy a priemerne spotrebuje 4,4 l/100 km.

Alfa Romeo Mito Racer Alfa Romeo Mito Racer

Model Mito vo verzii Racer bude mať tiež výstavnú premiéru na autosalóne v Ženeve. Automobil dostane navyše chrómované štylistické prvky a hnedú eko-kožu v interiéri. Edícia bude k dispozícii od apríla.

Exteriér skrášlia 17-palcové disky kolies a chrómový povrch dverných kľučiek. Zadný športový nárazník, spojler a chrómové výfukové koncovky doplnia dizajn vozidla. Automobil môže byť lakovaný do novej biele farby.

Alfa Romeo Mito Racer Alfa Romeo Mito Racer

V interiéri pribudne športový kožený volant a kožená rukoväť ručnej brzdy. V štandardnej výbave je dotykový displej s uhlopriečkou 5 palcov a rozhraním Bluetooth. Za príplatok sa bude dodávať navigačný systém.

Medzi pohonnými jednotkami spaľujúcimi benzín budú na výber 0,9 TwinAir s výkonom 77 kW (105 k) a 1,4 MultiAir s výkonom 103 kW (140 k). Vznetoví zástupcovia budú dvaja. Slabší motor 1,3 JTDM bude mať výkon 64 kW (85 k) a silnejšia verzia 1,6 JTDM dosiahne maximálny výkon 88 kW (120 k). Pre ekologicky zmýšľajúcich vodičov bude k dispozícii 1,4 GPL s pohonom na zemný plyn a výkonom 88 kW (120 k).

MM, Alfa Romeo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov