Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2015: Nový Hyundai Tucson

Hyundai predstaví na autosalóne v Ženeve nástupcu svojho veľkého SUV, model Tucson. Novinka prichádza s omladeným dizajnom a novými technológiami.

Hyundai Tucson bude mať svetovú premiéru na autosalóne v Ženeve. Automobilka však uverejnila informácie o pripravovanom modeli už niekoľko dní pred autosalónom. Pre Hyundai znamená nový Tucson najvyššiu úroveň dizajnu, kvality a technológií.

Prvý model SUV od Hyundai, model Santa Fe, sa začal predávať v roku 2001. Odvtedy predala spoločnosť v Európe viac ako 1 milión automobilov SUV. Vo Veľkej Británii sa predalo za rovnaké obdobie viac ako 115 000 SUV od Hyundaiu.

Segment SUV znamenal pre Hyundai vo Veľkej Británii až 20 % podiel na všetkých predaných vozidlách. Novinka prichádza so šesťuholníkovou prednou maskou a výraznými proporciami. Tucson dostane do výbavy LED predné svetlomety.

Hyundai Tucson Hyundai Tucson

V sériovej výbave sa objavia LED denné svetlomety. Bočný profil prezradí dlhú kapotu a profil Z nad zadnými podbehmi. Zadná časť má štíhle koncové svetlomety a horizontálne línie vystupujúce z podbehov zadných kolies.

Objem batožinového priestoru je 513 l. Za príplatok je k dispozícii kožené čalúnenie vo vínovej farbe, odvetrávanie predných sedadiel a parkovací asistent. Navigačný systém je trikrát rýchlejší voči predchádzajúcej verzii.

Hyundai Tucson Hyundai Tucson

Automobil má systém núdzového brzdenia, ktorý aktivuje brzdový systém pri zistení nebezpečenstva dopravnej nehody. K dispozícii je tiež systém na udržanie vozidla v jazdnom pruhu, zadný radar pre upozornenie na vozidlo pri cúvaní z radu automobilov a detekcia mŕtveho uhlu.

Na pohon budú slúžiť 2 zážihové a 3 vznetové motory. Zážihové pohonné jednotky majú zdvihový objem 1,6 litra, priame vstrekovanie paliva a výkon 100 kW (135 k) alebo 130 kW (176 k). Spriahnuté sú so 6 stupňovou manuálnou alebo v prípade silnejšej verzie aj so 7 stupňovou automatickou prevodovkou.

Vznetové verzie zastupuje 1,7-litrový motor s výkonom 85 kW (115 k) a dve verzie 2,0-litrového motora s výkonom 100 kW (136 k) alebo 135 kW (184 k). Väčší motor sa môže kombinovať so 6-stupňovou manuálnou alebo automatickou prevodovkou, najslabší variant výlučne so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

MM, Hyundai

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov