Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Passat: Auto roka 2015 a verzia Alltrack

Volkswagen na prebiehajúcom autosalóne v Ženeve predstavil ďalšiu verziu nového Passatu s názvom Alltrack. Automobilka však získala ešte jeden úspech, prvé miesto v ankete Car of the Year 2015.

Prestížne ocenenie Auto roka sa udeľuje každoročne, v ostatných rokoch na na autosalóne v Ženeve. Pre automobilky je to takmer najprestížnejšie ocenenie. Ocenenie sa udeľuje od roku 1964.
Porota je zložená z 58 európskych motoristických novinárov z 22 krajín. Pred začiatkom finále je nominovaných 7 kandidátov. Volkswagen Passat získal prvé miesto s celkovým počtom 340 bodov. Automobilka získala toto prestížne ocenenie už v roku 2010 s modelom Polo a v roku 2013 s modelom Golf.

Volkswagen Passat je jedným z najúspešnejších automobilov strednej triedy. V roku 2014 predal Volkswagen viac ako 1,1 milióna kusov Passatov. V súčasnosti sa predáva ôsma generácia. Na autosalóne v Ženeve predstavil Volkswagen verziu Alltrack. Passat Alltrack tak kombinuje pohon všetkých kolies s novým dizajnom a lepšou priechodnosťou na nespevnených komunikáciách. Automobil tiež dostane adaptívny podvozok.
Svetlá výška Passatu Alltrack sa zvýšila voči bežným verziám o 27,5 mm. Na maske chladiča a dverách batožinového priestoru pribudla plaketa Alltrack. Strešné lyžiny sú lakované striebornou farby. Automobil stojí na 17-palcových diskoch, za príplatok sú k dispozícii 18- a 19-palcové.

Passat Alltrack

Pomocníkom pri zhoršených adhéznych podmienkach je elektronická uzávierka diferenciálu EDS, systém XDS a pohon všetkých kolies 4Motion. S ťažným zariadením môže Passat Alltrack ťahať brzdený príves do hmotnosti 2 200 kg.

Za príplatok je k dispozícii niekoľko asistenčných systémov: head-up displej, Front Assist (upozorní na prekážku pred vozidlom), Traffic Jam Assist (pomocník v dopravných zápchach), Emergency Assist (zastaví vozidlo po náraze) a Trailer Assist (asistent pri jazde s prívesom).

Novinka bude v ponuke s piatimi motormi. Dve pohonné jednotky spaľujú benzín a tri spaľujú naftu. Zážihové verzie majú výkon 110 kW (150 k) a 162 kW (220 k). Najslabšia vznetová verzia má výkon 110 kW (150 k), prostredná ponúka 140 kW (190 k) a najsilnejšia dosiahne maximálny výkon 176 kW (240 k). Všetky motorizácie spĺňajú emisnú normu Euro 6.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov