Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz C 450 AMG 4Matic

Mercedes-Benz uviedol druhú verziu nového C s označením AMG. Vynikajúce jazdné vlastnosti sú teraz dostupné širšej cieľovej skupine. Novinka využíva preplňovaný motor upravený v dielni AMG.

Po modeli GLE 450 AMG je C 450 AMG druhým automobil značky, ktorý reprezentuje novú modelovú ofenzívu. V budúcnosti uvedie Mercedes-Benz ďalšie modely AMG. Športové modely AMG prinášajú precízne jazdné vlastnosti a vyvážený pohon. Novinka vychádza najsilnejšieho sériovom modelu triedy C – 400 4Matic. Kolesá roztáča upravený vidlicový šesťvalec so zdvihovým objemom 3,0 litra a maximálnym výkonom 270 kW (367 k). Maximálny krútiaci moment vrcholí hodnotou 520 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne novinka za 4,9 sekundy (kombi za 5,0 sekundy). Priemerná spotreba paliva je 7,6 l/100 km, čo zodpovedá hodnote emisií CO2 178 g/km (kombi 7,7 l/100 km a 180 g CO2 na km).

Mercedes-Benz C 450 AMG 4 Matic      Mercedes-Benz C 450 AMG 4 Matic

 

Vodič má k dispozícii 5 jazdných režimov: Eco, Comfort, Sport, Sport Plus a Individual. Všetky ovplyvňujú podvozok, riadenie a pohon. Najdynamickejší režim Sport Plus dokáže počas preraďovania čiastočne oneskoriť zapaľovanie a vstrekovanie paliva pre jednotlivé valce. V režime Eco využíva motor systém Start/Stop. V rozsahu rýchlostí od 60 km/h do 160 km/h po uvoľnení pedálu akcelerátora navyše spojka odpojí motor od prevodovky a automobil prejde do režimu „plachtenia“. Automatická prevodovka 7G Tronic Plus má torzný tlmič kmitov, ktorý minimalizuje vibrácie a zvyšuje komfort. V manuálnym režime prevodovka nepreraďuje automaticky na vyšší rýchlostný stupeň. Predná náprava je tvorená štvoricou ramien. Vysoký záporný odklon zlepšuje priečnu stabilitu. Priestorovo uložené ramená na zadnej náprave zlepšujú jazdné vlastnosti a zvyšujú komfort cestovania.

Mercedes-Benz C 450 AMG 4 Matic      Mercedes-Benz C 450 AMG 4 Matic

 

 

Pohon všetkých kolies 4Matic prenáša 67 % krútiaceho momentu na zadnú nápravu a 33 % krútiaceho momentu na prednú. Elektromechanické riadenie v režimoch Sport a Sport Plus podporuje športový štýl jazdy. Brzdová sústava využíva predné kotúče s priemerom 360 mm a zadné s priemerom 320 mm. V sériovej výbave má automobil 18-palcové disky s pneumatikami 225/45 R18 vpredu a 245/40 R18 vzadu.

 

Mercedes-Benz C 450 AMG 4 Matic      Mercedes-Benz C 450 AMG 4 Matic

 

 

Exteriér Styling AMG pridal spojler predného nárazníka s výraznými športovými otvormi a zadný nárazník s difúzorom v matnej irídiovej farbe. Vonkajšie spätné zrkadlá s lemovaním okien sú lakované čiernou farbou. Diamantová maska chladiča a dve pochrómované koncovky výfuku dotvárajú športový dizajn vozidla. Sedadlá sú čalúnené kožou Artico a prístrojová doska využíva jej imitáciu. Interiér zdobia červené kontrastné švy a hliníkové ozdobné prvky. Príplatková výbava je podobná, ako v prípade bežných verzií triedy C.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov