Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Golf GTD Variant

Volkswagen predstavil športovo ladený model Golfu s dieselovým motorom už v jeho druhej generácii. V súčasnej, siedmej, pribudne do ponuky model GTD aj pre verziu kombi.

Synonymom pre športové, rýchle a dieselové automobily Volkswagenu je skratka GTD (Gran Turismo Diesel). V súčasnosti sa dostáva na trh model GTD vo verzii kombi, určený na rýchle presuny väčších objektov s rozumnou spotrebou.

Na pohon novinky je určený vznetový motor TDI so zdvihovým objemom 2,0 litra a výkonom 135 kW (184 k). Maximálny krútiaci moment vrcholí hodnotou 380 Nm. Zrýchlenie Golfu GTD Variant z 0 na 100 km/h je 7,9 sekundy.

Priemerná spotreba je podľa výrobcu 4,4 l/100km. Model bude odlišný od bežných verzií Variant. Vpredu a vzadu pribudnú špeciálne športové nárazníky v štýle GTD. Zadné koncové svetlomety konštruktéri zatmavili.

Volkswagen Golf GTD Variant

Automobil stojí na 17-palcových diskoch v štýle Curitiba. Čierne strešné lišty a zadné chrómové koncovky výfuku prezradia športovejší charakter. Do sériovej výbavy pribudnú bi-xenónové svetlomety, športový podvozok so znížením o 15 mm a progresívne riadenie.

Vnútri nájdeme športové sedadlá v štýle Clark, svetlé dverové lišty, čierne čalúnenie stropu a čierne obklady na palubnej doske. Multifunkčný volant bude mať hliníkový emblém. Nerezové pedále doplnia charakter športového interiéru.

V príplatkovej výbave budú 18-palcové disky v štýle Nogaro a sedadlá čalúnené Alcantarou alebo Viedenskou kožou. Balík Sport bude obsahovať 18-palcové disky, červené brzdové strmene a tónované okná. Automobil oficiálne predstavia na autosalóne v Ženeve s cenou začínajúcou na 31 975 €.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov