Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Insignia: 750 tisíc dodaných automobilov

Opel Insignia je na svete už vyše siedmy rok. V modelovej hierarchii značky zaujal miesto vlajkovej lode a nahradil tak model Vectra. V súčasnosti už predal Opel vyše 750 000 Insignií.

Jubilejný exemplár zišiel z výrobnej linky v domácej továrni v Rüsselheime v exkluzívnej modrej farbe Arden . Išlo overziu OPC Sports Tourer s vidlicovým šesťvalcom. Zo zdvihového objemu 2,8 litra vyprodukuje 239 kW (325 k) a maximálny krútiaci moment 435 Nm. Vďaka pohonu všetkých kolies má automobil zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 6,3 sekundy.

Pri výrobe jubilejného exempláru bol prítomný riaditeľ Opla Karl-Thomas Neumann a riaditeľ továrne v Rüsselheime Axel Scheiben. Podľa nich je Insignia kľúčovým vozidlom v hierarchii značky Opel pri získavaní stratenej pozície medzi vozidlami strednej triedy.

Opel Insignia získal v roku 2009, rok od uvedenia na trh, európsky titul Auto roka. Na konci leta 2013 uviedol Opel modernizovanú Insigniu. Tejto vynovenej verzie predal Opel už vyše 155 000 kusov.

Vlani stúpol odbyt Insignie o 19 % voči roku 2013, keď sa predalo vyše 100 000 kusov. Automobil bol najvyhľadávanejším na trhoch vo Veľkej Británii, Nemecku a Španielsku. Na výber je 5 variantov: hatchback, sedan, kombi, Country Tourer a OPC.

Medzi farbami v Európe dominuje grafitovo čierna a snehobiela. Na výber je model spaľujúci benzín, naftu a LPG. Základná verzia stojí u nás 2o 490 €.

Opel plánuje povzbudiť odbyt uvedením modelu OPC na trhu v Austrálii a Novom Zélande pod názvom Holden Insignia VXR. Pod značkou Buick budú Insigniu predávať aj v USA.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov