Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan a NASA vyvíjajú autonómne vozidlá

Automobilka Nissan spolupracuje s americkým centrom NASA na vývoji autonómnych vozidiel. Ich cieľom je ukončenie vývoja a predstavenie prvého vozidla do konca tohto roka.

Nissan a NASA oznámili na začiatku januára uzatvorenie spolupráce na 5 rokov. Obe spoločnosti chcú súčasne využiť túto technológiu aj komerčne a predstaviť prvé vozidlo do jedného roka.

Výskumníci z Nissanu a NASA sa zameriavajú na autonómny systém, rozhranie človek-stroj, sieťové systémy a ďalšie pomocné systémy, ktoré sú potrebné pre použitie vozidla na cestách a v kozme.

Technici z oboch spoločností budú testovať celú flotilu vozidiel s nulovými emisiami. NASA dodá planetárny systém Rovers z riadiaceho centra misie. Prvý automobil budú testovať už na konci tohto roka.

Nissan a NASA Nissan a NASA

Toto partnerstvo urýchli vývoj Nissanu v oblasti autonómnych vozidiel. Zástupcovia automobilky tak budú môcť predstaviť a dodať na trh takýto druh automobilu spotrebiteľom v rozmedzí rokov 2016 až 2020. Nissan stanovil rok 2020 ako najneskorší termín pre uvedenie autonómneho vozidla, ktoré sa dokáže orientovať v takmer všetkých jazdných situáciách.

NASA bude využívať odborné znalosti technikov z Nissanu a pomôže k rýchlejšiemu predstaveniu autonómneho vozidla. NASA tiež využije získané informácie na zlepšenie svojich vozidiel, ktoré vyšle do vesmíru.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov