Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo testuje svoj nový trojvalcový motor

Volvo nedávno uviedlo novú generáciu štvorvalcových motorov, ktoré budú jeho najväčšími motormi. V súčasnosti však už začalo s testovaním trojvalcových motorov pre základné verzie vozidiel.

Nový motor vyvinuli a testujú vo Švédsku. Novinka sa pripojí k väčšiemu motoru Drive-E, ktorý má 4 valce a ponúkne rôzne typy preplňovania a výkonnostných parametrov.

Volvo má bohatú históriu 6-, 5- a 4-valcových pohonných jednotiek. Automobilka sa v súčasnosti prispôsobila trendu downsizingu a 4-valcové pohonné jednotky budú v ponuke Volva najväčšími motormi .

Volvo Drive-E Volvo Drive-E

Prechod na 3-valcové motory je podľa automobilky prirodzeným krokom. Aplikácia nových technológii umožní ponúknuť voči predchodcom vyšší výkon a nižšiu spotrebu .

Motor je vyvinutý s novou architektúrou CMA a v budúcnosti dokáže splniť pripravovanú emisnú normu Euro 7. Podľa údajov automobilky má mať nový motor široké spektrum výkonových parametrov, maximálny výkon má dosiahnuť približne 132 kW (180 k).

Volvo Drive-E Volvo Drive-E

Výhodou nového motora je možnosť výroby na rovnakých výrobných linkách, ako nový 4-valcový motor Drive-E. Z hľadiska novej výrobnej technológie tak Volvo ušetrí niekoľko miliónov eur na vývoji technológii, ktoré motor preberie od väčšieho súrodenca.

Nové 4-valcové motory Drive-E začali s produkciou v roku 2013 a stali sa tiež základom nových plug-in hybridných verzií. Motory Volvo poznáme od roku 1927, kedy bola spoločnosť založená. Prvé motory mali liatinový blok a rozvod ventilov SV. Novinka s tromi valcami je tak ďalším krokom Volva smerom k nulovým emisiám.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov