Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mazda 6: tri milióny

Mazda začala s produkciou modelu strednej triedy, Mazdy 6, v roku 2002. V priebehu 12 rokov a 9 mesiacov dokázala vyrobiť vyše 3 milióny kusov.

Pre Mazdu je toto číslo veľkým úspechom. V priebehu tak krátkeho obdobia je Mazda 6 jej druhým automobilom, ktorý oslovil viac ako 3 milióny zákazníkov. Za kratšie obdobie sa to podarilo len modelu Mazda 3.

Produkcia prvej Mazdy 6 sa začala v roku 2002 v japonskej továrni Hofu v meste Yamaguchi. Mazda 6 prišla s novým sloganom Mazdy “Zoom-Zoom”. V súčasnosti sa už predáva jej tretia generácia, ktorá sa vyrába v továrni v Hofu a v čínskej továrni Faw Car Co. Ltd.

Automobil sa tiež lokálne skladá z dielov v Rusku a vo Vietname. Súčasná, tretia generácia Mazdy 6, prišla na trh v roku 2012. Priniesla nové technológie Skyactiv a dizajnovú revolúciu v podobe Kodo dizajnu.

Najnovšia generácia rýchlo oslovila nových zákazníkov a získala popularitu po celom svete. V roku 2013 bol model nominovaný ako finalista súťaže World Car Design of the Year. Mazda 6 tretej generácia získala vyše 40 ocenení po celom svete.

Z prvej generácie vyrobila Mazda presne 1 945 850 kusov, z druhej generácie 718 882 kusov a z tretej generácie doteraz 335 773 kusov. Vynovená Mazda tretej generácie, ktorá sa predstavila na autosalóne v Los Angels, príde na trh v Japonsku a USA v priebehu januára.

Model získal sofistikovanejšie technológie a nové LED svetlomety, ktoré budú po prvýkrát dostupné v modeli Mazda. Do budúcna plánuje automobilka priniesť zákazníkom ešte viac potešenia z jazdy.

MM, Mazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov