Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche zvoláva

Zvolávacie akcie k automobilovému priemyslu jednoducho patria. Asi žiadna automobilka nedokáže vyrobiť celú paletu modelov absolútne bez poruchy, ktorá by sa neukázala až počas bežného používania vozidla.

Porsche nie je výnimkou a po nedávnej zvolávacej akcii na zámky prednej kapoty bude opäť zvolávať ďalšie automobily na záručnú opravu. Výnimočnosť Porsche je však v tom, že ako jedna z mála automobiliek tieto informácie uverejní a nesnaží sa len utajene obvolať poškodených majiteľov.

V súčasnosti má automobilka problém s modelmi 918 Spyder. Ide o plug-in hybridný automobil, ktorý využíva na pohon vidlicový osemvalec a dva elektrické motory. Zvolávacia akcia sa však nevzťahuje na komponenty pohonného ústrojenstva.

Porsche zistilo problém na komponentoch podvozka a na záručnú opravu zvoláva 205 automobilov 918 Spyder. Obdobne, ako v prípade chybného zámku kapoty, aj tento problém odstráni automobilka preventívne a bezplatne. Doteraz však nebol zaznamenaný problém s podvozkom na modeli 918 Spyder.

Porsche vyhlásilo, že problémom sú automobily, ktoré boli vyrobené v istom období. Toto obdobie však automobilka nešpecifikovala. Problém identifikovali v priebehu kontroly kvality a na ďalších kusoch bol okamžite odstránený.

Dotknutých majiteľov už oslovili zástupcovia automobilky Porsche. Odstránenie problému bude trvať približne 2 dni a prvé automobily prídu do servisu na začiatku tohto roka.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov