Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai inovoval model i40

Hyundai inovoval populárny model i40. Automobilka omladila dizajn interiéru, exteriéru a pridala niekoľko technických vylepšení.

Modernizácia sa dotkla verzie sedan aj kombi. Obe upravené verzie majú posilniť postavenie značky Hyundai medzi konkurenčnými automobilkami v segmente D. Hyundai i40 už prekročil predaj 100 000 kusov a je v portfóliu automobilky dôležitým modelom .

Dizajn exteriéru navrhli v nemeckom sídle spoločnosti v Rüsselheime. Nový predný nárazník dostal väčší otvor pre chladiaci vzduch. Novinkou sú integrované LED hmlové svetlomety, ktoré zaviedla automobilka v modeli Genesis.

Hyundai i40 kombi Hyundai i40

Upravené sú tiež predné a zadné svetlomety. Pribudli 2 nové výkonové verzie 1,7-litrovej vznetovej jednotky. Slabšia produkuje výkon 85 kW (115 k) a krútiaci moment 280 Nm, silnejšia ponúkne 104 kW (141 k) a krútiaci moment 340 Nm. Obe spĺňajú emisnú normu Euro 6.

Pre najsilnejšiu verziu je tiež odteraz k dispozícii nová sedemstupňová dvojspojková prevodovka DCT, ktorá prinesie voči manuálnej prevodovke lepšiu spotrebu paliva a nižšie hodnoty emisií. Novinka umožní aj manuálnu zmenu rýchlostných stupňov vďaka pádlam pod volantom.

K ďalšiemu zníženiu spotreby paliva prispieva systém Stop and Go, inteligentné riadenie alternátora a aktívne predné klapky pred chladičom. Pre lepšiu trakciu bude k dispozícii náhrada samosvorného diferenciálu v podobe elektronického pribrzďovania hnacích kolies. Systém poskytne tiež lepšie jazdné vlastnosti.

Hyundai i40

Novinkou je elektronické tlmenie na zadnej náprave vo verzii kombi (ECS). Vodič bude môcť prispôsobiť nastavenie odpruženia podľa typu cesty. Úprava sa tiež dotkne riadenia, rýchlosti preraďovania prevodovky (v prípade DCT) a reakcií na stlačenie pedála akcelerátora.

K bezpečnostným systémom doterajšej verzie pribudne nový asistent diaľkových svetlometov, ktorý ich bude vypínať a zapínať podľa aktuálnej situácie na ceste. Novinkou tiež bude systém Speed Limit, ktorý upozorní na prekročenie maximálnej rýchlosti podľa dopravných značiek.

MM, Hyundai

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov