Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Citroën C4

Citroën C4 je dôležitým modelom francúzskej automobilky a jedným z najpredávanejších francúzskych automobilov súčasnosti. Citroen na blížiacom sa autosalóne v Bruseli predstaví vynovený model C4.

Na autosalóne v Bruseli, ktorého brány sa otvoria 16. januára, bude mať svetovú premiéru niekoľko dôležitých modelov. Citroën tu predstaví dôležitého zástupcu nižšej strednej triedy, modernizovaný model C4.

Technici zmenili novinku po stránke dizajnu aj techniky. Model bude k dispozícii s tromi stupňami výbav (Live, Feel a Shine). Vynovená predná časť bude obsahovať LED denné svietenie s novými dizajnom predných svetlometov.

V zadnej časti zaujme spojler na piatych dverách, v ktorom je integrované tretie brzdové svetlo. Zadné svetlomety dostali sviežejší dizajn a do zadného nárazníka sa dostala plastová napodobenina difúzora. Automobil bude mať 9 nových farebných variantov exteriéru.

Citroen C4 Citroen C4

V interiéri dominuje nové čalúnenie a centrálny dotykový 7-palcový displej. Pre firemné flotily bude k dispozícii výbava Millennium Edition a Millennium Business so špeciálnymi prvkami v interiéri. Za príplatok ponúkne Citroën bezkľúčový štart.

Na pohon bude slúžiť 7 vznetových a 4 zážihové verzie. Nové trojvalcové zážihové jednotky s označením PureTech budú voči predchodcom hospodárnejšie . Najslabšia zážihová verzia bude mať výkon 69 kW (95 k), silnejšia 81 kW (110 k) a najsilnejšia ponúkne 96 kW (130 k) v spojení s manuálnou 6-stupňovou alebo automatickou prevodovkou.

Najšetrnejšia zážihová verzia má spotrebu 4,9 l/100 km a vznetová len 3,3 l/100 km. Najslabšia vznetová verzia má výkon 66 kW (90 k), nasleduje verzia s výkonom 74 kW (100 k), 88 kW (120 k) a najsilnejšia bude mať výkon 110 kW (150 k). K dispozícii bude tiež verzia e-HDI s výkonom 85 kW (115 k).

MM,Citroën

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov