Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jeep Renegade získal 5 hviezdičiek v EuroNCAP

Najmenší model Jeepa, Renegade, získal v nedávnom teste EuroNCAP v celkovom hodnotení plný počet 5 hviezdičiek. Jeep Renegade sa tak zaradil k väčšiemu modelu Cherokee, ktorý získal 5 hviezdičiek už v roku 2013.

Celkové hodnotenie 87 % získal Renegade vďaka rozsiahlym bezpečnostným prvkom už v sériovej výbave. Konštruktéri venovali bezpečnosti veľkú pozornosť. Renegade je prvým automobilom od Jeepa, ktorý využíva architektúru „4×4 Small Wide“.

Táto technika umožňuje použitie vysokopevnostných a teplom tvárnených ocelí. Tým je zaručená mimoriadna pevnosť karosérie v krútení. Predvýrobný variant absolvoval vyše 100 simulácií a vyše 100 reálnych nárazových skúšok rôznych typov od predného alebo bočného nárazu až po stret so zvieraťom.

Za ochranu cestujúcich získal Renegade od EuroNCAP 85 % a za ochranu chodcov 65 %. V kategórii malých SUV je táto hodnota veľmi dobrým výsledkom. Za bezpečnostných asistentov získal Renegade 74 %.

Jeep Renegade

V sériovej výbave má 6 airbagov, systém ESC a ERM (proti prevráteniu vozidla). Za príplatok je k dispozícii monitoring mŕtveho uhla, aktívny tempomat a parkovacia kamera s pomocnými čiarami, ktoré sa zobrazujú na obrazovke navigácie.

K dispozícii je tiež predkolízny systém, ktorý vďaka radarovej kamere a video senzorom zistí rýchlo sa približujúce vozidlo. Systém najprv varuje vodiča akusticky a vizuálne, potom začne s brzdením vozidla.

Výborným pomocníkom na diaľniciach je systém detekcie vybočenia z pruhu LDW. V prípade zmeny smeru jazdy bez aktivácie ukazovateľa smeru jazdy systém upozorní vodiča akusticky a neskôr tiež pocitovo prostredníctvom elektromechanického posilňovača riadenia.

MM, Jeep

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov