Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ďalšie vozidlá Škoda Superb pre Políciu ČR

Škoda oficiálne podporuje rôzne organizácie vo svojej krajine a výnimkou nie je ani polícia. V roku 2014 jej dodala 3 vozidlá Škoda Superb pre potreby diaľničnej polície, na konci roka však doplnili vozidlový park ďalšie prispôsobené Superby.

Všetky nové automobily Škoda Superb budú slúžiť diaľničnej polícii. Superby sa  ako diaľničné vozidlá v službách českej polície osvedčili. Žiaľ, veľa by o tom vedeli rozprávať aj slovenskí vodiči…

Škoda Superb Polícia ČR

Na pohon policajných Superbov slúži najvýkonnejšia dostupná motorizácia, 3,6-litrový vidlicový šesťvalec s maximálnym výkonom 191 kW (260 k) a krútiacim momentom 350 Nm.

Motor je kombinovaný výlučne s pohonom oboch náprav prostredníctvom medzinápravovej spojky Haldex. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne Superb s touto pohonnou jednotkou za 6,4 sekundy. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Prenos krútiaceho momentu na všetky 4 kolesá zabezpečuje dvojspojková sedemstupňová automatická prevodovka DSG.

Do rúk diaľničných policajtov tentoraz pribudlo 7 vozidiel Škody Superb 3,6 FSI. Súčasnú flotilu týchto automobilov v službách Polície ČR tvorí 17 vozidiel. Automobilka Škoda od roku 1993 dodala Polícii ČR vyše 17 000 automobilov.

Všetky nové policajné Superby sú dovybavené výstražnými LED svetlami, ktoré sa môžu použiť ako maják. Za predným a zadným oknom je displej s červenými diódami, ktoré môžu zobrazovať rôzne písmená a piktogramy.

Vo výbave je tiež vysielačka PEGAS integrovaného záchranného systému Českej Republiky i GPS prijímač a záznamník údajov (čierna skrinka). Pred odovzdaním automobilov namontovali partneri Škoda Auto radarové zariadenia na meranie rýchlosti, ktoré dodala Polícia ČR.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov