Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda daruje Fabiu nadácii "Život deťom"

Automobilky sa snažia podporovať rôzne nadácie, ktoré pomáhajú hendikepovaným osobám. Škoda podporuje medzi inými aj nadáciu „Život deťom“, ktorej daruje jubilejnú Fabiu – miliónte vozidlo Škoda vyrobené v roku 2014.

Automobilka Škoda oslavovala jeden milión vyrobených vozidiel za rok. Pri oslavách však nezabudla na nepriaznivé osudy hendikepovaných osôb a podaruje nadácii „Život deťom“ nový automobil Fabia.

Túto nadáciu však nevybrali náhodne. Veľká časť zamestnancov Škoda Auto sa pre ňu rozhodla v online hlasovaní, ktoré prebiehalo od 21. novembra do 10. decembra tohto roka. Spomedzi všetkých účastníkov získala táto nadácia 4 100 hlasov.

Nadácia „Život deťom“ podporuje choré deti v Českej Republike. Hlavným zámerom je obnova zdravotníckeho vybavenia v detských oddeleniach fakultných nemocníc. Nadácia získava finančné zdroje z predaja propagačných materiálov, od finančných darcov a z rôznych ďalších akcií.

Automobilka daruje tejto nadácii úplne nový automobil Škoda Fabia s motorom 1,2 TSI a výkonom 81 kW (110 k). Vozidlo bude v bielej farbe Moon. Ide o exemplár, ktorý vyrobili  ako miliónte vozidlo v tomto roku.

Škoda Fabia 1 milión

Organizácia „Život deťom“ má podľa slov riaditeľky Anny Strnadovej obrovskú radosť z nového automobilu. Uľahčí každodennú prácu pri pomáhaní chorým detským pacientom.

Škoda Auto už od roku 2002 podporuje projekt „Zdravotný klaun“, v ktorom preškolení klauni navštevujú dlhodobo chorých malých pacientov a pomáhajú ich liečiť smiechom a úsmevom. Od roku 2011 podporuje automobilka „Nadáciu Terezy Maxovej“, ktorá sa zaujíma o znevýhodnené deti.

Ďalším projektom, na ktorom spolupracuje mladoboleslavská automobilka, je „New Job, new Life“. Táto nadácia pomáha mladým ľuďom z detských domovov v oblasti kariéry a získania pracovných skúseností.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov