Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pol milióna vozidiel Škoda Octavia tretej generácie

Škoda Octavia, ktorá sa predáva vo svojej tretej generácii, oslavuje jubilejné číslo. Za obdobie necelých dvoch rokov predala automobilka vyše 500 000 vozidiel tohto modelu.

Škoda Octavia je pre veľa ľudí kultovým automobilom. Začala to prvá generácia s mimoriadne úspešným dizajnom a paletou motorizácii, po nej nasledovala druhá generácia s vylepšenou bezpečnosťou a nie je to tak dávno, čo Škoda predstavila jej tretiu generáciu.

Zákazníci potvrdili dobrú prácu vývojárov – Škody totiž stihla vyrobiť už pol miliónty exemplár. Každá generácia Octavie určovala vo svojej triede nové meradlá a posúvala štandardy v oblasti vnútorného priestoru.

Súčasná generácia je najkomfortnejšou, najekologickejšou a najbezpečnejšou Octaviou všetkých čias. Škoda zvolila širokú ponuku pre veľký okruh záujemcov; k dispozícii sú vozidlá s predným pohonom alebo 4×4, verzie spaľujúce naftu, benzín a stlačený zemný plyn.

Najšetrnejšou Octaviou všetkých čias je zelená Octavia Greenline s udávanou spotrebou len 3,2 l/100 km. To predstavuje hodnotu emisií 85 g CO2 na km. V tomto roku prišla na trh ekologická Octavia G-Tec s pohonom na benzín alebo stlačený zemný plyn.

Škoda Octavia Greenline

K dispozícii je tiež verzia Scout pre zhoršené jazdné podmienky a pre luxusnejšie orientovaných zákazníkov verzia L&K. O úspechu modelu svedčí tiež fakt, že za prvých jedenásť mesiacov tohto roka vzrástol medziročne predaj o 24,7 %. Na viacerých trhoch sveta zaznamenal predajné rekordy.

V strednej Európe predala Škoda o 20 % viac automobilov Octavia voči rovnakému obdobiu v predchádzajúcom roku. Na trhoch v Českej Republike, Maďarsku, Fínsku, Poľsku, Chorvátsku alebo Slovensku bola Octavia tento rok najpredávanejším automobilom vo svojej kategórii.

Výroba modelu Octavia prebieha aj mimo domovskej krajiny v Číne, Rusku, Indii, Ukrajine a v Kazachstane. Čínsky trh je pre model Octavia veľmi dôležitý, od uvedenia novej generácie v polovici roka 2014 vzrástol jej predaj na tomto trhu o 112,4 %.

Prvý model Octavie uviedla automobilka na trh v roku 1996. Od začiatku produkcie do konca novembra tohto roka dodala Škoda 4,46 milióna automobilov Octavia, čo predstavuje približne 40 % celkového odbytu spoločnosti v uvedenom období.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov