Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Maybach: ďalšie detailné informácie

Nedávno sme priniesli informácie o pripravovanej novinke Mercedes-Maybach. Mercedes-Benz na autosalóne v Los Angeles a v čínskom meste Kanton uverejnila o novinke doplňujúce technické informácie.

Mercedes-Maybach triedy S vychádza z bežnej verzie triedy S. Jedinečnosť automobilu je však v možnostiach individualizácie a výroby vozidla. Spolu s ďalšími technickými zmenami ide o rôzne automobily určené pre rozdielne skupiny ľudí.

Mercedes-Maybach nie je len nová línia triedy S, je to tiež podznačka automobilky Mercedes-Benz, pod ktorou sa budú v budúcnosti ponúkať automobily Mercedes-Benz pre ešte náročnejších zákazníkov.

Najvýraznejšou zmenou je bočná línia vozidla. Zadné bočné dvere nemajú malé trojuholníkové okno, konštruktéri ho premiestnili do C-stĺpika. Na nich je umiestnené logo Maybach v tvare dvoch M v trojuholníku.

Mercedes-Maybach Mercedes-Maybach

Automobil má predĺžený rázvor voči triede S o 200 mm, ktorý sa najviac prejaví v priestore pre zadných cestujúcich. V sériovej výbave sú dodávané riaditeľské sedadlá vzadu vľavo a vpravo. Tieto sedadlá je možné nastaviť v rôznych úrovniach pre čo najlepší komfort cestujúcich.

Sedadlo spolujazdca sa dá sklopiť smerom dopredu, čím sa uvoľní ďalší priestor pre cestujúcich vzadu. Zo spodnej časti spolujazdcovho sedadla sa vysúva podložka pre päty cestujúceho na zadnom sedadle.

K dispozícii je masážna funkcia sedadiel Energizing, ktorá využíva princíp Hot Stone. Stredová konzola vzadu môže na želanie obsahovať dva stoly, ktoré sa dajú jednou rukou vyklopiť a sklopiť. Sériovo dodávaná klimatizácia Thermotronic s oddelenými zónami pre zadných cestujúcich zabezpečuje maximálny tepelný komfort. Dve dýzy na vzduch sú umiestnené v stredovej konzole, na B-stĺpiku a v priestore pre nohy.

Mercedes-Maybach Mercedes-Maybach

Za príplatok je možnosť objednať systém Air-balance vrátane ionizácie, filtrácie a aromatizácie vzduchu vôňou Maybach. Konštruktéri sa tiež zamerali na vnútorný hluk vozidla, ktorý sa im podarilo znížiť.

Mercedes-Maybach triedy S je najtichší sériovo vyrábaný sedan na svete v priestore pre cestujúcich vzadu. Donedávna toto prvenstvo držala trieda S kupé. Novinkou sú tesnenia C-stĺpikov a veľkoplošná izolácia v oblasti sedadiel v zadnej stene a pokračujúca smerom k odkladacej ploche pod zadným sklom.

V exteriéri zaujmú veľké 20-palcové disky kolies, ktoré sa dodávajú výhradne pre tento model. Mercedes-Maybach triedy S je o 207 mm dlhší voči predĺženej verzii triedy S. Nápis Maybach je iba na zadnej kapote na vodičovej strane, vpredu a na iných miestach sú logá Mercedes-Benz.

Najvýkonnejšou pohonnou jednotkou je verzia S 600 s vidlicovým dvanásťvalcom preplňovaným dvojicou turbodúchadiel. Maximálny výkon je 390 kW (530 k) a maximálny krútiaci moment vrcholí hodnotou 830 Nm.

Mercedes-Maybach Mercedes-Maybach

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h trvá 5,0 sekundy a maximálna rýchlosť je elektronicky limitovaná na 250 km/h. Špecialitou motora sú výfukové ventily s dutým driekom vyplneným sodíkom, kované piesty a kľukový hriadeľ, viaciskrové zapaľovanie a nízkotepelný obeh chladiacej vody so samostatnou vyrovnávacou nádržkou.

Druhou pohonnou jednotkou je vidlicový osemvalec so zdvihovým objemom 4,6 litra dodávaný vo verzii S 500. Maximálny výkon je 335 kW (455 k) a krútiaci moment 700 Nm. Kombinovaná spotreba slabšej motorizácie je 8,9 l/100 km. Od júna budúceho roka bude tento motor k dispozícii tiež s pohonom všetkých kolies 4Matic.

Slabšia pohonná jednotka je kombinovaná s automatickou prevodovkou 9G-Tronic, silnejší dvanásťvalec prenáša krútiaci moment na zadné kolesá prostredníctvom prevodovky 7G-Tronic.

Mercedes-Maybach Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach triedy S má k dispozícii tiež celú paletu asistenčných systémov pre vyššiu bezpečnosť na cestách. Špecialitou sú: airbag bezpečnostného pásu, airbag sedacej podušky alebo podávač zámku pásu.

Airbag sedacej podušky je aktívny len v prípade, ak je sedadlo v polohe ležania. Tento airbag zdvihne prednú časť sedadla, vďaka čomu zabráni skĺznutiu panvy cestujúcich popod bezpečnostný pás. Airbag bezpečnostného pásu znižuje v prípade nehody riziko zaťaženie na hrudný kôš. Airbag rozšíri plochu pásu pri nehode až trojnásobne.

Podávač zámku pásu zvyšuje komfort pri zapínaní pásu a zvýši bezpečnosť automatickým pritiahnutím pásu po zapnutí pásu. Táto inovácia v duchu spoločnosti Mercedes-Benz zlepšuje bezpečnosť a zvyšuje komfort cestujúcich.

Špecialitou modelu sú ručne vyrobené poháre na šampanské od firmy Robbe & Berking z Flensburgu. V sériovej výbave je tiež panoramatická posuvná strecha, ktorá sa kombinuje v opcii za príplatok s technológiou Magic Sky Control. Stlačením tlačidla cestujúci nastavia priesvitnosť od svetlej až po tmavú.

Na želanie bude dostupná výhradne pre tento model špeciálna koža Nappa. Exteriérová lakovanie prebieha v dvoch fázach. Prvú vrstvu priezračného laku vybrúsia a potom sa nanesie druhá vrstva. Takýmto spôsobom sa dosiahne takzvaná hĺbka laku.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov