Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový motor Opel

Opel začal s produkciou nového vznetového motora, ktorý patrí do plánu automobilky obnovovať svoje pohonné jednotky a sledovať nimi aktuálne trendy v rôznych sledovaných oblastiach.

Nový motor, ktorý začali vyrábať v nemeckom meste Kaiserslautern, spĺňa emisnú normu Euro 6 a patrí k najmodernejším vznetovým pohonným jednotkám na trhu. Pri slávnostnom spustení výroby bol prítomný prezident GM Jim DeLuca a viceprezident pre predaj Opla Peter Christian Küspert.

Nová pohonná jednotka má zdvihový objem 2,0 litra a zo začiatku bude poháňať modely Opel Insignia a Zafira Tourer. Výkon novinky je 125 kW (170 k) a krútiaci moment dosahuje hodnotu 400 Nm.

Novinka nie je lepšia voči predchodcovi len v oblasti výkonu a krútiaceho momentu, ale aj v oblasti spotreby paliva a kultúry chodu. Konštruktéri tiež výrazne znížili hluk a vibrácie. Novinka je tak voči predchodcovi pri voľnobežných otáčkach o 5 dB tichšia.

Opel 2,0 CDTI Opel 2,0 CDTI

Vďaka týmto pozitívnym zmenám predpokladá automobilka Opel jej nasadenie vo viacerých modeloch. Nový motor tiež spĺňa vyššie nároky zákazníkov a môže zvýšiť dopyt po vznetových motoroch od Opla.

Opel nové vznetové motory vyvíja s inžiniermi v Turíne a Rüsselsheime spolu s tímom konštruktérov zo Severnej Ameriky. Riaditeľ továrne v Kaiserslauterne vyjadril hrdosť, že Opel vybral práve toto miesto pre výrobu nového motora.

Továreň v Kaiserslauterne produkuje motory od roku 1980. Dodnes zišlo z výrobných liniek v tejto továrni viac ako 9 miliónov motorov. Vznetové motory tu produkujú od roku 1982. V roku 1996 tu Opel postavil novú halu na výrobu výlučne vznetových motorov.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov