Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissany Leaf najazdili spolu už vyše miliardy km

Automobilke Nissan patrí uznanie za rozvoj elektromobilov. Jej automobily sú najpredávanejšími elektromobilmi a Nissan má jednu z najširších ponúku elektromobilov na trhu.

Nissan od začiatku predaja modelov Leaf získava ceprostredníctvom telemetrie údaje  o počte najazdených kilometrov. Nedávno uverejnil správu, že všetky vozidlá Nissan Leaf, ktoré sú v tomto systéme zaregistrované, už najazdili od začiatku predaja spolu vyše 1 000 000 000 km.

Nissan Leaf sa začal predávať pred 4 rokmi. Odvtedy už “nevytvorili” celosvetovo vyše 180 miliónov kg CO2. Súčasne automobilka uverejnila správu, že celosvetovo predala viac ako 147 000 Leafov. V Európe je to vyše 31 000 Leafov.

Nissan Leaf Nissan Leaf

Celosvetový telematický systém CarWings, ktorý Nissan používa, vedie záznamy o celkovej vzdialenosti, ktorú elektrické Leafy najazdili. Od spustenia predaja je približne každý druhý Leaf zaregistrovaný do tohto systému. Podľa hovorcov Nissanu bolo v pláne dosiahnuť hranicu jednej miliardy kilometrov v januári 2015. Cieľ však automobily splnili už o niekoľko mesiacov skôr. Automobilka tak verejne ďakuje každému majiteľovi za prejavenú dôveru.

Veľa zákazníkov sa rozhodlo pre elektrický Leaf ako jediné rodinné vozidlo. Tento úspech dokazuje čelnú pozíciu automobilky Nissan v oblasti elektromobilov. Automobilka tiež predáva jedinú elektrickú dodávku na trhu, model e-NV200, ktorý vychádza z bežného modelu NV200.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov