Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting Break

Prednedávnom sme písali o novinke z dielne Mercedes-Benz, modeli CLA Shooting Brake. Paletu rozšíril Mercedes-Benz o najvýkonnejší variant, verziu 45 AMG.

Štvordverové kupé CLA Shooting Brake vychádza z modelu CLA. Po najvýkonnejších modeloch A 45 AMG, CLA 45 AMG a SUV GLA 45 AMG prichádza na trh štvrtý model s najvýkonnejším dvojlitrovým zážihovým motorom na svete.

Mercedes-Benz pre pretrvávajúci dopyt po vysokovýkonných malých modeloch uviedol na trh verziu CLA 45 AMG Shooting Brake. Napriek vysokovýkonnému motoru a športovým ambíciám má CLA 45 AMG Shooting Brake stále batožinový priestor s objemom až 1 354 litrov.

Najvýkonnejší dvojlitrový štvorvalcový zážihový motor na svete má výkon 265 kW (360 k) a krútiaci moment 450 Nm. To predstavuje litrový výkon na úrovni 133 kW (181 k).

Priemerná spotreba tejto motorizácie je 6,9 l/100 km. Vstrekovanie benzínu je priamo do spaľovacieho priestoru pomocou piezoelektrických vstrekovačov s maximálnym tlakom 200 bar. Motor využíva kombináciu viacnásobného vstrekovania a viaciskrového zapaľovania.

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting Brake Mercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting Brake

Turbodúchadlo typu Twinscroll dosahuje plniaci tlak až 1,8 baru. Prenos krútiaceho momentu na všetky kolesá má na starosti 7-stupňová prevodovka AMG Speedshift DCT s tromi jazdnými režimami.

Režim C (Controlled Efficiency) podporuje jazdu s dôrazom na spotrebu a emisie. Režim M (Manual) je určený pre manuálne preraďovanie rýchlostných stupňov a režim S (Sport) je určený na okruh.

Pohon všetkých kolies 4Matic umožňuje variabilné rozdelenie krútiaceho momentu od iba predného pohonu až po rozdelenie na nápravy v pomere 50:50. Elektrohydraulicky ovládaná lamelová spojka je prepojená s diferenciálom na zadnej náprave. Trojstupňové ESP je možné v športovom režime úplne vypnúť.

Nápravy AMG majú silnejšie stabilizátory a všetky ložiská sú tuhšie v porovnaní so sériovými modelmi. Všetky brzdové kotúče sú vnútorne chladené a perforované.

Na maske chladiča je nápis AMG s dvojitou lamelou v titánovo sivej farbe. Čierne lemovanie ohraničuje vonkajšie otvory na prívod vzduchu. Na predných blatníkoch sú umiestnené nápisy Turbo AMG.

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting Brake Mercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting Brake

Sériové disky s rozmerom 8Jx19 sú kombinované s plášťami s rozmerom 235/40 R18. V opcii sú k dispozícii disky s priemerom 19 palcov. V zadnej časti je špecifický strešný spojler s odtrhovou hranou.

V sériovej výbave budú bixenónové svetlomety, systémy Adaptive Brake, Collision Prevention Assist Plus a Attention Assist. Za príplatok budú k dispozícii červené strmene bŕzd s nápisom AMG, výfuková sústava Performance alebo Intelligent Light System.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov