Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nismo Festival: úspech Nissanu v motoršporte

Nismo, športová divízia značky Nissan, je dobre známa. V oblasti motoristického športu sa objavuje často na najvyšších priečkach. V tomto roku Nissan a Nismo vyhrali veľa pretekov a podujatí. Na konci sezóny preto pripravili oslavu.

Nissan a Nismo oslavovali koniec motoristickej sezóny akciou Nismo Festival 2014 na medzinárodnom okruhu v japonskom Fuji. Oslava sa týkala aj 30. výročia divízie Nismo.

Živé vysielanie z tohto podujatia mohli sledovať diváci z celého sveta prostredníctvom Youtube na kanáli Nismo. Divízia Nismo tento rok získala celosvetovo 42 víťazstiev a 82 umiestnení na stupňoch víťazov.

V triede LM P2 v slávnej sérii v Le Mans dokázali jazdci na vozidle Nissan GT-R Nismo jeho prednosti. Tsugio Matsuda a Ronnie Quintarelli získal titul v Super GT na vozidle Nissan GT-R Nismo GT500 so štartovým číslom 23.

Nissan tiež predviedol svoje vozidlá na britskom podujatí GT Championship, sérii GP3 a podujatiach FIA. So značkou Nismo sú spájané známe motoristické mená, ako napríklad: Wolfgang Reipa, Lucas Ordonez alebo Alex Buncombe.

V priebehu roka objavoval Nissan v GT Academy nové motoristické talenty, ktoré majú šancu nahradiť súčasných jazdcov na vrcholových podujatiach. Za odmenu boli na Nismo Festivale k dispozícii voľné jazdy na športových vozidlách Nissan.

Spoločnosť Nismo každoročne rozširuje svoju ponuku upravených modelov od Nissanu. V roku 2013 uviedla na trh upravený Juke Nismo a do súčasnosti z neho predali už viac ako 20 000 kusov. S dopytom po novom modeli Nissan GT-R Nismo budú predaje ďalej rásť.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov