Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mazda: novinky v Los Angeles

Mazda predstavila na autosalóne v Los Angeles dva významné modely. MX-5 predstavili už dávnejšie v Barcelone, model CX-3 absolvoval svetovú pemiéru.

MX-5 sme vám už predstavili. Ide o štvrtú generáciu populárneho roadstera. Do ponuky motorov sa dostali nové jednotky Skyactiv so zdvihovým objemom 1,5 a 2,0 litra. Hlavnou prednosťou bude zníženie pohotovostnej hmotnosti o 100 kg.

Významnejším modelom v stánku Mazdy bol však model CX-3. Ide o prvé malé SUV od Mazdy, ktoré využíva spoločnú dizajnovú líniu Kodo. Tú využívajú všetky modely od Mazdy. Pod prednou kapotou sa objavia nové motory Skyactiv.

Mazda CX-3 Mazda CX-3

Na začiatku predaja budú k dispozícii 2 zážihové pohonné jednotky so zdvihovým objemom 2,0 litra a jeden vznetový ekvivalent so zdvihovým objemom 1,5 litra. K dispozícii budú nové manuálne a automatické prevodovky.

Medzi hlavnými novinkami predstavila Mazda tiež miernu modernizáciu svojho najluxusnejšieho modelu, Mazdy 6. K dispozícii bude aktívny displej pre vodiča, head-up displej a vylepšená bezdrôtová konektivita s telefónmi.

Mazda 6 Mazda CX-5

Mazda 6 príde tiež s jednou novinkou: ako prvý model od Mazdy bude k dispozícii s LED svetlometmi pre stretávací aj diaľkový režim. Mazda do svetlometov implementovala adaptívny režim pre ešte lepší svetelný účinok.

Mazda 6 bude k dispozícii aj s pohonom všetkých kolies. Táto novinka bude určená výhradne pre vznetovú verziu. Posledným vynoveným automobilom bola Mazda CX-5. Toto SUV bude na niektorých európskych trhoch s novým motorom Skyactiv so zdvihovým objemom 2,5 litra.

MM, Mazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov