Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo začalo vyrábať model XC60 aj v Číne

Severská automobilka má vo svojom portfóliu dva modely kategórie SUV. O menší z nich, model XC60, je v súčasnosti veľký záujem a Volvo sa preto rozhodlo rozšíriť výrobu XC60-ky do Číny.

Volvo zaraďuje model XC60 medzi crossovery. O tieto automobily je v súčasnosti veľký záujem a Volvo nestíha uspokojovať dopyt po modeloch. Pre skrátenie čakacej doby preto začali s výrobou modelu XC60 v Číne.

Volvo Cars má prevádzku v čínskom meste Čcheng-tu. Práve v tejto továrni začali s výrobou modelu XC60, ktorý je len druhým z portfólia Volva, ktorý tu začali vyrábať. Prvým automobilom bolo Volvo S60L, ktoré je predĺženou variantou modelu S60.

Výroba tohto automobilu sa rozbehla v novembri 2013. S novým modelom v továrni pribudne približne 500 nových pracovných miest, čím Volvo prispeje k zníženiu nezamestnanosti v tomto čínskom regióne.

Volvo v Číne Volvo v Číne

Celkový počet zamestnancov v továrni v Čcheng-tu sa zvýši na 2 650. Model XC60 je vo svete veľmi obľúbeným. Veľkým trhom je pre XC60-ku práve trh v Číne. Od začiatku roka tu predali 24 940 modelov XC60. Model XC60 je najpredávanejším Volvom v Číne a na celom svete.

Celosvetovo sa zvýšil odbyt modelu XC60 o 20,4 % na 98 309 predaných kusov. Od začiatku produkcie v roku 2008 už vyrobili na celom svete viac ako 500 000 kusov modelu XC60, jubilejný automobil vyrobili začiatkom tohto roka.

Volvo v Číne Volvo v Číne

Ročná výrobná kapacita továrne je 120 000 vozidiel. Továreň sa nachádza v centrálnej Číne. Ďalšia továreň automobilky Volvo je situovaná do severovýchodnej časti Číny, do mesta Daqing. V tejto továrni vyrábajú Volvo XC Classic, ktoré je postavené na platforme Volva XC90 prvej generácie.

Volvo v Číne vyrába tiež motory, prevádzka je v meste Zhangjiak, severozápadne od Pekingu. Táto továreň spustila produkciu motorov v septembri 2013. Všetky továrne v Číne boli navrhnuté v súlade s globálnymi štandardami používanými v továrňach Torslanda a Gente v Európe.

Volvo má v súčasnosti viac ako 160 predajcov v celej Číne. Mimo modelov XC60 a XC Classic tu Volvo predáva tiež modely V60, V40 a iné. Podľa automobilky očakávajú čínski zákazníci obdobné kvality výrobkov, ako európski zákazníci.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov