Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Carsharing prichádza do Florencie

Taliansko je krajina známa tým, že jej obyvatelia sú benevolentnejší k automobilom a naklonený myšlienke ich požičiavania. Veľkej obľube sa tu teší systém carsharing. Po Miláne a Ríme prichádza s podporou Fiatu aj do Florencie.

V Miláne a Ríme má projekt carsharingu už 185 000 členov a za sebou vyše 1,5 milióna prenájmov automobilov. Systém zdieľania automobilov Enjoy realizovaný s podporou Fiatu predstavili pred pár dňami vo Florencii.

Flotila bude obsahovať 200 automobilov Fiat 500 S. Hlavné mesto Toskánska je tretím najväčším mestom v Taliansku po Miláne a Ríme. Systém carsharingu tu bude veľmi užitočný. Bezplatnou on-line registráciou, výhodnými cenami a jednoduchým systémom nepochybne osloví veľa zákazníkov.

Predstavenie carsharingu sa konalo na námestí Piazza della Signoria za účasti primátora Daria Nardella a zástupcov spoločností Eni a Fiat. Používatelia si budú môcť nájsť a zarezervovať automobil pomocou aplikácie vo svojom smartphone (pre Android, iOS a Windows Phone).

Vozidlo si budú môcť vyzdvihnúť bezplatne na záchytných parkoviskách. Automobily budú mať možnosť vjazdu do zóny ZTL (zóna pre obmedzenú dopravu). Prenajímatelia budú môcť vozidlo odstaviť  na každom záchytnom parkovisku.

Automobily majú výnimku na využitie parkovacích miest pre rezidentov a miest s modrými značkami. Oblasť pre služby carsharingu má vo Florencii plochu 56 km2. Všetky automobily majú maximálne 4 miesta na sedenie a parkovacie senzory.

Cena za prenájom automobilu je stanovená na 25 centov za minútu prevádzky. Táto sadzba platí pre prvých 50 km, potom je sadzba 25 centov za kilometer. Zahŕňa poistenie, údržbu, náklady na palivo a parkovanie.

Pre rozšírenie systému ponúka operátor Vodafone novým zákazníkom carsharingu uvítací poukaz v hodnote 10 €. Všetci zákazníci s programom MasterCard´s Priceless Cities dostanú tiež uvítací bonus v hodnote 10 €.

MM, Fiat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov