Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vynovené Audi Q3

Audi predstavilo Audi Q3, konkurenta pre BMW X1 na jeseň 2011. Po 3 rokoch predstavila automobilka modernizáciu, ktorá príde aj vo verzii RS.

Audi po modeloch Q7 a Q5 prišlo s novinkou Q3 ako odpoveďou na konkurenčný model BMW X1. Zvýšené SUV, ktoré technologicky vychádza z modelu A3, prichádza ako  modernizovaná verzia s novým exteriérom a interiérom.

Predná maska bola upravená a zmeny sa dotkli aj predného nárazníka. Dizajnéri zmenili bočné vetracie otvory a hmlové svetlomety. K dispozícii bude tiež paket S line a Audi exclusive.

Audi Q3 Audi Q3

Do sériovej výbavy sa dostali xenónové svetlomety s integrovanými dennými svetlami s LED technológiou. Za príplatok budú úsporné LED svetlomety. Zadné svetlá zmenili tvar a pribudlo blikajúce brzdové svetlo v prípade núdzového brzdenia.

Základná verzia Audi Q3 má pohotovostnú hmotnosť 1 385 kg. Dĺžka novinky je 4,39 metra, šírka 1,83 metra a výška 1,59 metra. Rázvor zostal na úrovni 2,6 metra. Konštruktéri prerobili podvozok a vo voliteľnej výbave sú adaptívne tlmiče.

V sériovej výbave bude novinka stáť na 16-palcových diskoch, v opcii si bude môcť zákazník dokúpiť až 20-palcové disky. V doplnkovej výbave bude tiež asistent zjazdu z kopca.

Audi Q3 Audi RS Q3

V interiéri nájdeme LED osvetlenie a elektricky nastaviteľné predné sedadlá. Na želanie je možné doobjednať systém Audi side assist, ktorý upozorní na vozidlá v mŕtvom uhle. Systém Audi active lane assist pracuje s kamerami a upozorňuje na vybočenie z jazdného pruhu.

V príplatkovej výbave je tiež navigácia MMI plus. Integrovaný hotspot Wi-Fi umožní cestujúcim surfovať na internete. Spolu s navigáciou sú dostupné funkcie Google Earth a Google Street View.

Pod kapotou budú 3 zážihové a 3 vznetové motory. Emisie CO2 v priemere klesli o 17 %. K dispozícii sú pohonné jednotky so zdvihovým objemom 1,4 a 2,0 litra. Výkonové spektrum siaha od 88 kW (120 k) do 162 kW (220 k).

V modernizovanej verzii pribudne do ponuky verzia RS. Na pohon bude slúžiť radový päťvalec so zdvihovým objemom 2,5 litra. S preplňovaním dosiahne motor maximálny výkon 250 kW (340 k) a krútiaci moment 450 Nm.

Audi RS Q3 Audi RS Q3

Motor spĺňa emisnú normu EU 6. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne model RS za 4,8 sekundy. Prenos krútiaceho momentu na vozovku má na starosti 7-stupňová prevodovka S tronic a systém quattro.

V štandardnej výbave budú 19-palcové disky kolies, za príplatok 20-palcové. Predné brzdové kotúče sú o kilogram ľahšie, ako pri bežných verziách a v brzdových strmeňoch je 8 piestikov. Športové odpruženie je kombinované s adaptívnymi tlmičmi.

V interiéri sú športové sedadlá čalúnené jemnou kožou Nappa. Prístrojová doska obsahuje navyše teplomer oleja a ukazovateľ plniaceho tlaku turbodúchadla. V sériovej výbave bude mať model RS LED predné svetlomety.

Modernizované Audi Q3 sa dostane k prvým zákazníkom vo februári 2015. Verzia RS príde na trh neskôr v prvom štvrťroku 2015.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov