Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové Volvo V60 Cross Country

Trieda vozidiel kombi s vyššou svetlou výškou, pohonom všetkých kolies a ochrannými plastmi prežíva zlaté časy. Volvo chce preraziť medzi už zavedenými modelmi a predstavilo nový model V60 Cross Country.

Stredná trieda automobilov s vyšším podvozkom a ochrannými plastmi okolo celej karosérie je obsadená viacerými zmačkami. Nedávno sme napr. písali o modeli Seat Leon X-Perience…

Športovo úžitkový automobil od Volva predstavili na autosalóne v Los Angels. Vyšší model vychádza z verzie V60 a zdieľa s ňou väčšinu dielov. Model V60 Cross Country je tretím modelom s označením Cross Country od Volva.

Volvo V60 Cross Country Volvo V60 Cross Country

Volvo už v roku 1997 predstavilo prvú verziu Cross Country, V70 Cross Country. Bol to prvý prémiový automobil s možnosťou lepšej priechodnosti terénom, ktorý si zachoval dobré vlastnosti na spevnenej ceste.

Svetlú výšku zvýšili konštruktéri voči bežnej V60 o 60 mm. Automobil má bočné ochranné plasty, ktoré chránia lak pred odretím a odletujúcimi kamienkami. Obdobné ochranné kryty sú aj na prednom a zadnom nárazníku.

Volvo V60 Cross Country

Automobil bude stáť na 18- alebo 19-palcových diskoch. Pneumatiky budú mať vyšší profil pre ľahšie prekonávanie terénnych prekážok. Integrované koncovky výfuku približujú model k bežným cestným automobilom.

Začiatok predaja je naplánovaný na úvod roka 2015. Na trhu v USA a v Kanade bude k dispozícii päťvalcový motor s výkonom 186 kW (250 k). Dostupný bude so samočinnou prevodovkou.

Pre Európu budú v ponuke známe štvorvalcové pohonné jednotky Drive-E, benzínové a naftové. Základný variant s pohonom predných kolies bude využívať štvorvalec, verzia s pohonom všetkých kolies dostane päťvalcový motor D4.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov