Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Quashqai 360 Grad – limitovaná edícia

Nissan ponúkne na nemeckom trhu limitovanú edíciu modelu Quashqai s názvom 360 Grad. Dôvodom pre tento názov je použitie inovatívnych bezpečnostných technológii a kamery v sériovej výbave.

Model Quashqai je automobil, ktorý má svojich priaznivcov aj odporcov. Nissan chce zvýšiť jeho predaj. Preto predstavil limitovanú edíciu. Zaujímavosťou novinky však nie je inovovaný exteriér alebo interiér, ale moderné technológie v sériovej výbave. Nissan chce sprístupniť nové bezpečnostné technológie väčšiemu počtu zákazníkov a tak má novinka v štandardnej výbave 360° kameru.

S ňou súvisí Around View Monitor. Systém zobrazuje vozidlo z vtáčej perspektívy a uľahčuje tak manévrovanie v tesných priestoroch. Parkovanie je oveľa ľahšie vďaka lepšiemu prehľadu o rohoch karosérie.

Parkovacie senzory vpredu a vzadu sú samozrejmosťou. Sériová výbava ďalej obsahuje informačný systém Nissan Connect so 7-palcovým dotykovým displejom. Centrálne zamykanie má inteligentný kľúč a vodič ocení automatické stmievanie vnútorného spätného zrkadla.

Balík podpory vodiča ďalej obsahuje núdzový brzdový asistent, systém rozpoznávajúci dopravné značky, systém Lane Keeping (ochrana pred vybočením z jazdného pruhu) a asistent diaľkových svetiel.

Opticky bude možné limitovanú edíciu rozoznať podľa 18-palcových diskov v čierno diamantovej farbe, ktoré sú ladia so zatmavenými bočnými oknami. V opcii bude k dispozícii panoramatická strecha.

Na pohon môžu slúžiť dva benzínové a dva vznetové motory. Pokrývajú výkonové spektrum od 81 kW (110 k) do 120 kW (163 k). Špeciálna edícia začína s cenou na 25 500 €.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov