Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan vytvoril najväčší zorb na svete

Nissan sa snaží nápaditou reklamou upozorniť na technologické vylepšenia svojich produktov. Jedným z pútavých nápadov bolo vytvorenie najväčšej gumovej gule na svete, takzvaného Zorbu.

Obrovská priehľadná “lopta” má priemer 6 metrov a obvod vyše 18 metrov. Nissan ju vytvoril, aby upriamil pozornosť na technológiu Nissan Safety Shield, ktorú zaviedol aj pre malý rodinný automobil Nissan Note.

Bublina dostala názov CarZorb, čiže automobilový Zorb. Na internete sa objavilo video, ktoré poukazuje na spustenie tejto lopty dole svahom. Je to bežná vec, na ktorú je Zorb postavený. Unikátne je však to, že vo vnútri Zorbu nebol človek, ale automobil Nissan Note.

Vo vnútri lopty boli bezpečné gumové vrstvy a automobilov bol zaistený niekoľými lanami. Celá akcia prebehla na prísne tajnej vojenskej základni vo Veľkej Británii.

Nissan CarZorb Nissan CarZorb

Zorbing pochádza z Nového Zélandu. Do vnútra priehľadnej lopty sa pripúta osoba, a spustí sa dole kopcom. Zorb býva bežne vyrobený z dvoch nafukovacích vrstiev, ktoré chránia osobu vnútri.

CarZorb stavali viac ako 2 mesiace a váži vyše tony. Navrhli ho tak, aby vizuálne zosobňoval technológiu Safety Shield.

Nissan CarZorb Nissan CarZorb

Safety Shield zahŕňa bezpečnostné systémy Lane Departure Warning (ochrana pred opustením jazdného pruhu), Blind Spot Warning (detekcia mŕtveho uhla) a detekcia pohybujúcich sa objektov. Celý balík systémov obsahuje tiež zadnú kameru s 360° technológiou.

Špecialitou zadnej kamery je jej samočistiaca funkcia. Ide o inovatívnu technológiu, ktorú použil Nissan v tejto triede ako prvý výrobca. Celá akcia s CarZorb-om vizuálne demonštrovala komplexnú ochranu automobilu elektronickými systémami.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov