Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen dodal nemeckej polícii elektrické Golfy

Volkswagen spolupracuje s nemeckou políciu už dlhšie. Pravidelne jej ponúka svoje najnovšie vozidlá. Neobchádza pritom ani elektromobily.

Volkswagen má v súčasnosti rozsiahlu modelovú paletu, z ktorej si dokáže vybrať prakticky každá organizácia. Pre potreby polície v mestách sú vhodné aj elektrické automobily, ktoré neznečisťujú prostredie.

V rôznych nemeckých mestách už niekoľko rokov platia takzvané ekoplakety, ktoré povoľujú vstup do centier miest len pre najekologickejšie vozidlá. Elektromobily do tejto kategórie bez problémov patria.

Nemecká polícia v Dolnom Sasku sa preto rozhodla pre elektrické Volkswageny e-Golf. Pre miestne policajné stanice dodala automobilka sedem Volkswagenov e-Golf a ďalších päť doplní čoskoro. Automobily s nulovými emisiami dopĺňajú flotilu elektrických vozidiel. Hlavnou výhodou elektrického e-Golfu nie je len jazda bez emisií, ale tiež nízke prevádzkové náklady.

Automobil má spotrebu 12,7 kWh/100 km. Elektromotor s výkonom 85 kW (115 k) rozbehne elektrický e-Golf na mestskú rýchlosť 60 km/h za 4,2 sekundy. Krútiaci moment má hodnotu 270 Nm.

Na 100 km/h sa elektrický e-Golf dostane za 10,4 sekundy. Dojazd bude závislý od rôznych faktorov, ako je profil trasy alebo využívanie výkonu. V priemere však bude v rozsahu 130 až 190 km. Štandardné LED svetlomety pre denné svietenie v tvare písmena C jasne odlišujú elektrický e-Golf od bežných modelov.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov