Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroen C3-XR

Automobily s lepšou priechodnosťou terénom sa tešia stále väčšej obľube. Citroen chce rozšíriť ponuku modelu C3 a pripravil novinku so zvýšenou svetlou výškou, Citroen C3-XR.

Citroen chce prenikať na všetky trhy po celom svete a k tomu mu má dopomôcť široká paleta modelov. Jedným z najnovších modelov bude tiež novinka C3-XR. Ide o kompaktné SUV.

Citroen zvýšil v prvej polovici roka predaj po celom svete  o 7 %. Hlavným trhom je Čína, kde automobilka predá jeden zo štyroch vyrobených automobilov. Odbyt Citroenu tam vzrástol o 19 %. Pomohla tomu rozvíjajúca sa sieť predajcov, ktorá má v súčasnosti 470 predajných miest.

Citroen preto pripravil novinku, ktorá bude mať hlavný odbyt práve na trhu v Číne. Citroen C3-XR má mohutný dizajn. Prezentácia automobilu sa uskutočnila na Champs-Elysées, na oslavu 50. výročia francúzsko-čínskych diplomatických vzťahov.

Aj pre značku Citroen je najdôležitejším bodom pohodlie zákazníkov. Novinka bude zameraná práve týmto smerom. Technologické vybavenie vozidla bude na vysokej úrovni, nebude chýbať bezkľúčový vstup i štartovanie a spätná kamera.

Citroen C3-XR budú vyrábať v čínskom meste Wuhan. Do predaja sa dostane v decembri. Na začiatku bude k dispozícii s motorom THP 160. Ten bude spriahnutý s najnovšou generáciou automatickej prevodovky EAT6.

MM, Citroen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov