Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Opel Vivaro Combi

Opel predstavil nové Vivaro Combi. Oficiálnu svetovú premiéru bude mať na autosalóne IAA v nemeckom Hannoveri. Okrem verzie kombi bude novinka k dispozícii aj s dvojitou kabínou a na rôznych platformách.

Dodávka, kombi alebo Doublecab sú k dispozícii s dvoma dĺžkami karosérie. Kratšia meria 4 998 mm, dlhšia 5 398 mm. Dodávka bude na výber aj s dvoma rôznymi výškami, 1 971 mm, resp. 2 465 mm. V porovnaní s predchodcom môže mať nové Vivaro až o 100 mm dlhšiu ložnú plochu.

Dĺžku kabíny predĺžili o 116 mm. V dodávke je odteraz k dispozícii nákladový priestor s objemom až 8,6 m3. V sérii je tiež pevná uzavretá stena medzi kabínou a úložným priestorom a bočné obloženie v nákladovom priestore.

Zadné dvojkrídlové dvere je možné otvoriť až pod uhlom 180°. V interiéri pribudli chrómové prvky, palubná doska dostala nový tvar a nové rádio. Lavica dokáže zmeniť Vivaro na mobilnú kanceláriu.

Opel Vivaro Combi Opel Vivaro Combi

Sedačky sa môžu rýchlo premeniť na malý písací stôl a po odklopení odhalia úložný priestor pre notebook. K dispozícii sú nové palubné systémy zvyšujúce komfort a bezpečnosť vo vozidle.

V modeli Vivaro je po prvýkrát k dispozícii systém Opel IntelliLink. Zaručuje dokonalé digitálne prepojenie s okolitým svetom. Prostredníctvom USB je možnosť aktualizácie máp. Umožňuje tiež audio streaming a prepojenie telefónu cez Bluetooth. Pre zvýšenie komfortu je možné objednať systém Keyless Open/Start.

Na výber sú dve pohonné jednotky v štyroch rôznych výkonových verziách. Motor 1,6 CDTI s jedným turbodúchadlom ponúka výkon 66 kW (90 k) alebo 85 kW (115 k). Silnejšia verzia 1,6 BiTurbo CDTI má dvojité preplňovanie a výkon 88 kW (120 k) alebo 103 kW (140 k).

Dvojité turbodúchadlo zabezpečuje hospodárnosť prevádzky za každých podmienok. Verzia s výkonom 88 kW (120 k) má priemernú spotrebu 5,7 l/100 km a emisie CO2 dosahujú 149 g/km.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov