Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


LEXUS NA MEDZINÁRODNOM AUTOSALÓNE V PARÍŽI 2014

Na jesennom autosalóne v Paríži sa predstaví nový Lexus NX, ktorý je prvým zástupcom značky Lexus vo vysoko konkurenčnom segmente kompaktných SUV. Nový model zaujme markantným dizajnom a špičkovými palubnými technológiami.

Nový Lexus NX bude v ponuke s dvoma typmi pohonu: plne hybridným so zážihovým motorom 2,5 l (verzia NX 300h), resp. s novým zážihovým agregátom 2,0 l turbo v kombinácii s novou šesťstupňovou automatickou prevodovkou (verzia NX 200t). NX bude v ponuke vo verzii s pohonom prednej nápravy, alebo systémom stáleho pohonu všetkých kolies.

2015_Lexus_NX_300h_014__mid   2015_Lexus_NX_300h_010__mid

Súčasťou expozície automobilky budú aj dva ďalšie modely značky Lexus: výkonné športové kupé RC F s novým motorom 5,0 l s výkonom 477 k a krútiacim momentom 530 Nm, čím sa tento model stáva najvýkonnejším športovým vozidlom s motorom V8, aké kedy automobilka Lexus vyvinula. Kupé RC F sa koncom tohto roku začne predávať na európskych trhoch.

Úplne nový model RC 300h, ktorý sa uvedie na európskych trhoch v priebehu roku 2015. Toto dynamicky koncipované kupé poháňa plne hybridné ústrojenstvo poskytujúce maximálny systémový výkon 220 k/162 kW.

V stánku návštevníci uvidia aj ponuku súčasných modelov Lexus, ako napr. CT 200h F SPORT, IS 300h F SPORT a novú špeciálnu edíciu modelu RX 450h s audiosústavou Mark Levinson Premium, strešným oknom, svetlometmi LED a novými 19″ kolesami.

Lexus, DK

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov