Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jeep Renegade: prvá jazda.

Jeep Renegade je v súčasnosti najmenším modelom značky, pripraveným hájiť históriu americkej klasiky.

Pre americkú značku v talianskych rukách je Renegade úplne nový model smerujúci do triedy kompaktných SUV. Renegade však nielen vyzerá ako SUV, oproti konkurentom často sa len tváriacim ako vozidlo do terénu, totiž ponúka vlastnosti skutočného off-roadu, tak , ako rodinná tradícia káže. V neľahkých časoch sa Jeep môže pochváliť 220 % nárastom predaja za obdobie rokov 2009 až 2013.

Inšpirácia klasickým Willisom zaistila Renegadovi „kukuč“ skutočného Jeepu. Jeho tvár, rozumej dizajn, vznikala v USA, vyrábať sa bude v Európe. Skĺbil robustnosť off-roadu s obratnosťou a dynamikou hatchbacku. Skutočne, po usadnutí do vozidla cítite korene teréniaku, jazda však pripomína osobný automobil, samozrejme s vyšším posedom. Na vlastnej koži sme sa presvedčili, že vrcholná verzia Trailhawk zvládne ďaleko viac, ako si jej bežný majiteľ trúfne. Na prezentácii pre nás pripravili skutočnú terénnu vsuvku s bahnom, brodením, skalami, zjazdom i mogulmi.

Našu vrcholnú terénnu verziu poháňal dvojlitrový vznetový agregát MultiJet II naladený na 127 kW spriahnutý s novou 9-stupňovou automatickou prevodovkou…

Celý článok o zážitkoch z prvej jazdy s Jeepom Renegate sa už čoskoro dočítate v novom čísle časopisu Auto magazín…

Martin Pavlík, foto: autor

Jeep Renegate 2   Jeep Renegate 3

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov