Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lexus RC F

Luxusná vetva automobilky Toyota, značka Lexus, je známa aj športovými modelmi. Nedávno vyvinutý model Lexus RC F je pravým zástupcom športovej rodiny modelov F.

Lexus RC F vyvinuli s cieľom dosiahnuťcoptimálnu stabilitu pri vysokých rýchlostiach. Je priamou konkurenciou pre BMW M4 a Mercedes C63 AMG. Oba konkurenčné modely sú novinkami. Lexus RC F preto bude mať ťažkú úlohu obhájiť medzi nemeckými športovými modelmi svoje postavenie .

Motorom je vidlicový osemvalec so zdvihovým objemom 5,0 litra bez preplňovania. Ide o starú školu vysokootáčkového motora, ktorý dosiahne maximálny výkon 351 kW (477 k) pri 7 100 ot./min. Krútiaci moment 530 Nm dosahuje v rozmedzí 4 800 až 5 600 ot./min.

S motorom spolupracuje 8-stupňová automatická prevodovka Direct Shift. Na zadnej náprave je diferenciál s možnosťou zmeny pomeru prenosu krútiaceho momentu medzi jednotlivé kolesá. V opcii ide o prvé použitie takéhoto diferenciálu na svete.

Lexus RC F Lexus RC F

Nový model Lexusu je druhou generáciou modelov F  s motorom V8, ktorý prebral technológie z vlajkovej lode LFA V10. Tohto super auta vyrobila značka Lexus len 500 kusov.

Označenie F pochádza zo slovného spojenia Fuji Speedway. Je to miesto, kde Lexus testuje a nastavuje svoje najvýkonnejšie modely. Model RC F má podľa automobilky priniesť majiteľom veľké potešenie z jazdy na ceste i na pretekárskom okruhu.

Lexus RC F Lexus RC F

K doplnkovým prvkom výbavy bude patriť aerodynamický balík, ktorý obsahuje aktívne zadné krídlo, brzdu a špeciálny systém tlmenia. K tomu pridáva širšie plášte a disky kolies s unikátnym a funkčným dizajnom.

Nový systém elektrického riadenia Lexus VDIM (Vehicle Dynamic Integrated Management) umožní amatérskym vodičom dostať sa bližšie k hraničným limitom automobilu, ktoré v inak dosahujú iba profesionálni jazdci. Rovnaké systémy zvyšujú úroveň bezpečnosti aj na bežnej ceste.

MM, Lexus

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov