Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Touareg – nová verzia

Model Touareg je na trhu už niekoľko rokov. Volkswagen preto pripravil miernu modernizáciu. Zmeny sa dotknú nielen exteriéru a interiéru, ale aj techniky.

Touareg spája komfort osobného automobilu s priechodnosťou SUV v teréne. Volkswagen teraz inovoval model Touareg po štyroch rokoch od uvedenia na trh. Podvozková platforma, ktorú prebral z Porsche Cayenne, zostala zachovaná.

Exteriér prešiel výraznou zmenou a priblížil dizajnové prvky novej generácii Passatu. Prepracované sú tiež predné bi-xenónové svetlomety, odteraz v sériovej výbave. Nové sú aj zadné svetlá.

Volkswagen Touareg Volkswagen Touareg

Vo verzii Chrome&Style má Touareg chrómovú lištu okolo spodnej časti karosérie. Dizajnéri vynovili aj príplatkové farebné odtiene. K dispozícii sú nové farby: Reef modrá, Sand zlatá, čiernohnedá a mesačná modrá.

Zo 16 príplatkových diskov sú 4 nové: Arica (18 palcov), Salvador (19 palcov pre verziu R), Masafi (20 palcov) a Talladega (20 palcov pre verziu R).

V interiéri použili nové materiály, farby a ovládače. Všetky tlačidlá, ktoré majú hliníkový nádych, sú podsvietené bielou farbou namiesto červenej. Pribudli nové drevené lišty: Sapelli Mahogany, Engineered Ebony.

Volkswagen Touareg

Vynovený je trojlitrový vidlicový šesťvalec. Obe šesťvalcové vznetové jednotky doplnili o katalyzátor SCR, vďaka ktorému spĺňajú emisnú normu EU6. Novinkou je funkcia dobehu na 8-stupňovej automatickej prevodovke, ktorá pri uvoľnení pedála akcelerátora zaradí neutrál.

Spotreba verzie s výkonom 150 kW (204 k) sa znížila z 7,0 na 6,6 l/100 km. Výkon silnejšej verzie zvýšili na 193 kW (262 k). Spotreba klesla z 7,2 na 6,6 l/100 km. V prípade verzie Terrain Tech s off-roadovými technickými vylepšeniami klesla spotreba z 7,3 na 6,9 l/100 km.

Volkswagen Touareg Volkswagen Touareg

Technici vynovili aj štandardné pruženie s oceľovými pružinami. Vo voliteľnej výbave je vzduchové pruženie, ktoré dokáže zvýšiť svetlú výšku na 300 mm. Pri rýchlostiach nad 140 km/h však automaticky znižuje svetlú výšku na najnižšiu hodnotu.

Predaj vynoveného Touarega štartuje na jeseň v Západnej Európe s motormi V6 TDI, V8 TDI a V6 TSI s elektromotorom. Na trhoch v Severnej Amerike, Ázii a Rusku bude Touareg k dispozícii aj s benzínovými motormi V6 a V8.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov