Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Team Zietlow chce pokoriť trasu z Nórska do Južnej Afriky

Špecialisti z teamu Zietlow sú známi rekordnými jazdami. V súčasnosti plánujú už tretiu cestu na upravenom Volkswagene Touareg. Začne sa v Nórsku a skončí v Južnej Afrike.

Po dvoch úspešných svetových rekordoch chcú ľudia z teamu Zietlow pokoriť trasu z najsevernejšieho miesta Európy do najjužnejšieho miesta Afriky. Prvá trasa bola z najjužnejšieho miesta Južnej Ameriky, Tierra del Fuego do najsevernejšieho miesta Severnej Ameriky, na Aljašku. Trasu zvládli za rekordných 11 dní a 17 hodín.

Druhú trasu absolvovali z austrálskeho Melbourne do ruského Petrohradu,  za opäť rekordných 17 dní a 11 hodín. V poradí tretia trasa povedie z nórskeho Nordkappu do juhoafrického Cape Agulhas.

Posádka plánuje vyraziť 21. septembra a odhaduje, že najjužnejší bod v Afrike dosiahne za 10 dní. Trasa je dlhá vyše 17 000 km a 97 % tvoria spevnené komunikácie. Posádka štartuje v Nórsku, pokračuje cez Fínsko, Švédsko, Dánsko, Nemecko a Českú Republiku až na Slovensko.

Volkswagen team Zietlow

Od nás trasa pokračuje cez Maďarsko, Srbsko, Bulharsko a Turecko, kde opustia Európu a vstúpia do Ázie. Cez Egypt budú pokračovať do Sudánu, Etiópie, Kene, Tanzánie, Zambie, Zimbabwe a Juhoafrickej Republiky.

Na ceste ich čakajú hlboké jamy v Sudáne a Etiópii, slávna „Cesta pekla“ a sopečné skaly v Keni. Počas dlhého dobrodružstva bude tím písať denné správy na blogu s aktuálnymi informáciami o trase a fotografiami.

Aktuálna pozícia Touaregu bude dostupná na virtuálnej mape a aktualizovaná každých 5 minút. Rovnako ako v predchádzajúcich projektoch bude člen teamu, Rainer Zietlow, prispievať dvadsiatimi centami za každý kilometer na dve detské dediny v Zambii a Sudáne.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov