Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW 2 Cabrio

Kupé a kabriolet predchádzajúcej generácie radu 1 boli veľmi odlišné a jedinečné. Novinka radu 2 nadväzuje na tieto atribúty. BMW odhalilo posledného zástupcu radu 2, verziu BMW 2 Cabrio.

BMW predalo kabrioletov radu 1 vyše 130 000 kusov. Stali sa tak najpopulárnejším prémiovým kabrioletom vo svojom segmente. K bežným pohonným jednotkám doplní BMW vo februári 2015 verziu s preplňovaným trojlitrovým šesťvalcom a rad 2 vo verzii kabriolet tak bude bezo zvyšku spĺňať atribúty rýchleho a dynamického kabrioletu.

Pre BMW typické výbavové línie budú dostupné aj v tomto automobile. K dispozícii bude variant Advantage, Luxury Line, Sport Line a M Sport. Každá línia bude mať špecifický exteriér, interiér a výbavu.

Voči predchodcovi je novinka o 72 mm dlhšia (4 432 mm) a o 26 mm širšia (1 774 mm). Konštruktéri predĺžili rázvor o 30 mm na 2 690 mm. Objem batožinového priestoru bude 280 litrov pri zloženej streche a 335 litrov pri vytiahnutej streche.

BMW 2 Cabrio BMW 2 Cabrio

Strecha je novovyvinutá a má prídavnú izoláciu. Proces zatvárania alebo otvárania trvá 20 sekúnd a vodič môže pritom jazdiť rýchlosťou maximálne 50 km/h. Na výber budú 3 rôzne farebné kombinácie: čierna, antracitová a hnedá.

Torzná pevnosť sa voči predchodcovi zvýšila o 20 %. Exteriér automobilu absolvoval minimálne zmeny v prednej časti. Rozloženie hmotnosti budempre BMW typické, blízke pomeru 50:50. Predná náprava bude odpružená dvojkĺbovými pružinami a zadná päťprvková náprava bude mať nastavenie v závislosti od modelu.

Vo voliteľnej výbave nájdeme napríklad brzdy M Sport, adaptívne zavesenie kolies M s elektronicky ovládanými tlmičmi a mechanický samosvorný diferenciál M Performance. Ten bude k dispozícii výlučne pre verziu M235i Cabrio.

BMW 2 Cabrio BMW 2 Cabrio

BMW 2 Cabrio bude využívať na začiatku predaja štvorvalcové pohonné jednotky. Základná zážihová verzia bude 220i Cabrio s výkonom 135 kW (184 k). Silnejšia verzia 228i Cabrio dosahuje výkon 180 kW (245 k).

Vznetový bude zo začiatku len jeden dvojlitrový motor  s výkonom 140 kW (190 k). Na začiatku roka 2015 pribudne do ponuky M235i Cabrio, ktoré bude s výkonom 240 kW (326 k) najsilnejšou pohonnou jednotkou. Otáznou zostáva verzia M2 Cabrio.

V štandardnej výbave budú mať všetky motory technológiu EfficientDynamics, ktorá zahŕňa funkciu Start/Stop, režim Eco Pro, aerodynamické spojlery a funkciu Proactive Driving Assistant, ktorá zaručí automatické “predvídavé” radenie rýchlostí podľa údajov získavaných z navigácie.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov