Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Prvé kusy nového Volva XC90 vypredali za 47 hodín

Úspech sa predáva sám. Konštruktéri nového Volva XC90 môžu byť hrdí. Za 47 hodín prejavilo záujem o nový model 1 927 zákazníkov. Vypredali tak celú prvú edíciu najväčšieho SUV od Volva.

Automobilka Volvo si dala na novom modeli veľmi záležať. Starý model už niekoľko rokov presluhoval a konštruktéri mali na dolaďovanie detailov novinky veľa času. Záujemcovia o novú XC90 za necelé dva dni vykúpili na internetovej stránke všetky dostupné kusy.

Predaj, čiže možnosť objednať nové Volvo XC90, sa začal v stredu, 5. septembra o 16:00 SEČ. Dostupných bolo 1 927 kusov. Väčšinu vozidiel systém zaevidoval ako predané v priebehu prvej hodiny od začiatku predaja. Pri najväčšom odbyte prejavilo záujem o novinku v priemere 7 zákazníkov za minútu.

Takýto typ predaja spustila automobilka po prvýkrát. Vozidlá boli dostupné na oficiálnej internetovej stránke výrobcu. Výnimočná séria vozidiel bude mať jedinečné číslovanie na palubnej doske a rozlišovací znak na dverách batožinového priestoru.

Volvo XC90 Volvo XC90

Prvý kupujúci prejavil záujem o nové Volvo už niekoľko milisekúnd od začiatku predaja. To je jednoznačný dôkaz o obrovskom dopyte po novinke. Prvé kusy tak budú výnimočnými aj pri opätovnom predaji.

Vo interiéri špeciálnej edície nájdeme audio systém Bowers & Wilkins s 1 400-watovým zosilňovačom triedy D a 19 reproduktorov. Centrálna dotyková obrazovka je jedným z najvýraznejších inovácii automobilu. Ďalším prvkom v interiéri bude kožené čalúnenie Nappa a kožená palubná doska.

Farba novej špeciálnej edície bude čierna Onyx. Vozidlá budú stáť na 8-lúčových diskoch s priemerom 21 palcov. Pod prednou kapotou budú 2 rôzne pohonné jednotky – benzínová a naftová.

Celkom nový je motor T6. Štvorvalcový benzínový motor preplňovaný turbodúchadlom produkuje najvyšší výkon 238 kW (320 k). Vznetový motor bude mať označenie D5 a výkon bude vrcholiť na 167 kW (225 k).

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov