Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan NT500 nahrádza Atleon

Nissan uvádza na trh novinku v triede nákladných automobilov do 7,5 tony. Nový Nissan NT500 nahradí model Atleon.

Úplne nový Nissan NT 500 príde na trh s novými verziami štvorvalcových motorov so vstrekovaním AdBlue do výfukového traktu. Prvé predstavenie bude na medzinárodnom autosalóne úžitkových vozidiel v nemeckom Hannoveri od 25. septembra do 2. októbra.

Automobil má rebrinový rám s vyklápacou kabínou. Nissan predlžuje záruku na vozidlo z jedného na tri roky. Interval údržby predĺžili z 30 000 km na 40 000 km. Výrábať sa bude v španielskom meste Avila.

Pod kabínou bude dieselový motor so zdvihovým objemom 3,0 litra, ktorý spĺňa emisnú normu Euro 6. V ponuke bude v dvoch výkonových variantoch. Slabšia dosahuje 110 kW (150 k), silnejšia poskytne 130 kW (177 k). Prenos krútiaceho momentu na zadnú nápravu zabezpečuje 6-stupňová prevodovka.

Predný dizajn automobilu získal novú tvár, ktorú používajú aj osobné vozidlá Nissan. Nové sú žalúzie na prednej hrane kabíny. Tie optimalizujú aerodynamiku a upravujú prúdenie vzduchu okolo kabíny tak, aby zostali bočné okná a kľučky čisté.

Predné dvere sa otvárajú doširoka, čo umožňuje ľahké nastupovanie. V kabíne nie sú zbytočné tlačidlá, vodič sa tak veľmi ľahko zorientuje. V interiéri je veľa odkladacích priestorov a na zadnej strane kabíny sú tri držiaky na 1,5-litrové fľaše.

V príplatkovej výbave v kombinácii s rádiom s CD budú k dispozícii vstupy pre AUX a USB. Multifunkčný volant, airbag pre vodiča a spolujazdca, automatická klimatizácia, tempomat a navigačný systém Nissan Connect sú ďalšími prvkami príplatkovej výbavy, ktorá sa približuje k osobným automobilom.

Nissan NT500 Nissan NT500

Vznetový motor ZD30 má maximálny výkon 110 kW (150 k) a krútiaci moment 350 Nm. Vačkový hriadeľ je poháňaný silnejšou bezúdržbovou reťazou. Motor je určený pre verzie s celkovou hmotnosťou 5,6 a 6,5 tony.

Variant s celkovou hmotnosťou 7,5 tony poháňa motor s výkonom 130 kW (177 k) a krútiacim momentom 540 Nm. Táto verzia motora je prepojená so 6-stupňovou prevodovkou s pneumatickou podporou preraďovania. V opcii bude 6-stupňová automatická prevodovka.

Nádrž na AdBlue s objemom 17,5 litra dopĺňa nádrže na naftu s veľkosťou 90 (do 6,5 tony) alebo 135 litrov (7,5 t). Posledná spomínaná verzia má vzduchový brzdový systém, kým ľahšie verzie využívajú hydraulický brzdový systém.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov