Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota vyrobila v Poľsku milión motorov

Automobilka Toyota má továrne na celom svete. Nám najbližšia je továreň na výrobu motorov je v susednom Poľsku. Práve tam nedávno vyrobili od začiatku produkcie už milión motorov.

Motor s poradovým číslom 1 000 000 vyrobili 21. augusta. Pohonná jednotka poputuje pod prednú kapotu novej Toyoty Avensis. Spoločnosť TMIP (Toyota Motor Industries Poland) je v oblasti Poľska Jelcz-Laskowice významným zamestnávateľom.

Jubilejný motor, rovnako ako ostatné pohonné jednotky z tejto továrne, bude slúžiť v Toyote Avensis, ktorú vyrobia v anglickej továrni TMUK.

Sériová výroba motorov Toyota v Poľsku sa rozbehla pred necelými desiatimi rokmi. V marci 2005 v poľskom meste Jelcz-Laskowice vyprodukovali prvé pohonné jednotky so zdvihovým objemom 2,0 a 2,2 litra.

Toyota motor 3 Toyota motor 1

O štyri roky neskôr, v roku 2009, vyrobili motor s poradovým číslom 500 000. Produkcia sa zvýšila po zavedení výroby vznetových motorov so zdvihovým objemom 1,4 litra. V súčasnosti sa motory produkované  v poľskej továrni montujú do vozidiel Avensis, Corolla, Auris, Auris TS, Yaris, Verso a RAV4.

Toyota má v Poľsku dve továrne. Druhou je TMMP (Toyota Motor Manufacturing Poland) v meste Walbrzych. Táto továreň v súčasnosti vyrába prevodovky a benzínové motory pre automobily.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov