Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Odborníci predpovedajú rast automobilového priemyslu v regióne

Podľa odborníkov a vedeckých pracovníkov je automobilový priemysel úspechom regiónu strednej a východnej Európy a v nasledujúcich rokoch predpovedajú jeho ďalší rast. Zhodli sa tak na workshope automobilového a leteckého priemyslu v Budapešti, ktorý bol súčasťou britskej kampane „This is GREAT“ Ministerstva pre obchod a investície Veľkej Británie.

Podľa Armina Kruga, partnera konzultačnej spoločnosti PwC Maďarsko, automobilový priemysel v strednej a východnej Európe je a aj bude úspešný nielen do roku 2020. K jeho rastu prispeje rozšírenie výstupných kapacít na Slovensku, v Českej republike a Maďarsku. Rast priemyslu podporia napríklad aj nové modely Kia na Slovensku a inovované modely Škoda v Českej republike. Maďarsko ako domov prémiovej kompaktnej automobilovej výroby pre modely Mercedes CLA Shooting Break, Mercedes Compact Class Cross-Over a Audi A3 Limousine a Convertible, bude hrať pri rozvoji a raste významnú úlohu.

Na workshope sa zúčastnilo 110 zástupcov z vyše 90 spoločností (vrátane štyroch zo Slovenska), čo potvrdilo aký záujem je o tieto dva sektory. Účastníci workshopu mali okrem iného jedinečnú príležitosť vidieť interaktívny model nadzvukového automobilu BLOODHOUND – najmodernejšieho produktu britského automobilového a leteckého priemyslu. Cieľom tejto výrobnej spoločnosti je inšpirovať nové generácie vedcov a inžinierov tým, že im sprostredkujú zážitok zo získania nového pozemného rýchlostného rekordu (1 600 km/hod.) v roku 2016.

rekorný automobil

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov