Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kia GT4 Stinger a Soul ocenené za dizajn

Automobilka Kia získala od skupiny IDEA (americká spoločnosť priemyselných dizajnérov) ocenenie pre modely GT4 Stinger a Soul. Oba modely zaujali porotcov dizajnom.

V priebehu ostatných rokov si vybudovala automobilka Kia silné zastúpenie aj na americkom kontinente. Túto skutočnosť ocenili aj porotcovia zo spoločnosti IDEA. V kategórii doprava tak automobily Kia získali striebornú a bronzovú cenu.

Toto ocenenie nie je pre Kiu v tejto oblasti prvým . Už v roku 2012 získal model Rio bronzové ocenenie za dizajn. V tomto ročníku zaujal porotcov inovovaný a progresívny model Soul, ktorý obsadil tretie miesto.

Kia Soul

Koncept GT4 Stinger zabodoval v súťaži ešte lepšie a predbehol svojho kolegu. Získal strieborné ocenenie. IDEA uznáva návrhy, ktoré majú vplyv na kvalitu života a sľubujú ekonomický dopad prostredníctvom inovácii.

Ocenenie udeľujú v rôznych kategóriách, ako napríklad: doprava, výpočtová technika, prostredie a rôzne iné. Súťaž v tomto roku privítala 2 000 kandidátov z 39 krajín sveta. Každá novinka priniesla inovácie a benefity pre budúcich zákazníkov.

Šéfdizajnér Kia prezradil, že model GT4 Stinger vyvíjali samostatne, preto je zisk ocenenie pre automobilku veľkým prekvapením. Model Soul je najnovšia ikona v oblasti dizajnu od Kie a predstavitelia dizajnového štúdia automobilky môžu byť hrdí na svoje dielo.

Od roku 2006 viedol dizajnové štúdio Kie Peter Schreyer, ktorý žal neustálu chválu za inovatívny dizajn. Pre model Soul je toto ocenenie už druhým. Prvým ocenením bola cena Red Dot. Kia GT4 Stinger už získal ceny za agresívny a športový dizajn aj v iných súťažiach.

MM, Kia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov