Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mini z Lega

Čas od času predstaví automobilka v spojení so známou firmou limitované príslušenstvo alebo doplnok k automobilu. Nie celkom rovnaký prípad je klasické Mini v podobe stavebnice z Lega.

Lego je známe, že dokáže z malých dielov vyskladať najrôznejšie technické fígle, alebo aj automobil. Novinka z dielne tohto výrobcu je automobil Mini, ktorý patrí do produktového radu Creator Expert.

Novinka bude v predaji od augusta tohto roka ako 1 007- dielna stavebnica. Návrhári spoločnosti Lego vychádzali z poslednej generácie klasického vozidla, ktoré vyrábali do roku 2000. Farba stavebnicového modelu je sýto zelená.

Autíčko je dlhé 25 cm, má šírku 14 cm a výšku 11 cm. Na prednej kapote sú biele pásy. V rovnakej farbe je aj strecha modelu a kryty spätných zrkadiel. Stavebnicu vkusne dopĺňajú prídavné reflektory a károvaný vzor na béžových sedadlách.

Mini Lego Mini Lego

Dizajn originálneho vozidielka zobrazujú prvky ako napríklad: kolesá, nárazníky, dverové pánty či predné a zadné svetlomety. Na zadnej časti karosérie sú emblémy. Tie naznačujú, že základom pre repliku bol model Cooper, ktorý vyrábali od augusta 1997 do júla 1998. Tento model pripomínal 40. výročie začiatku výroby klasického Mini.

Dvere aj kapota sú otváracie. Pod kapotou je umiestnený štvorvalcový motor so štýlovými dizajnovými prvkami. Volant, radiaca páka, páka ručnej brzdy a operadlá sú posúvateľné. V batožinovom priestore je dokonca naložený piknikový kôš.

Imitácia originálneho modelu je verná v mnohých detailoch. Volant je rovnako ako v prípade originálu na pravej strane, vzadu je žltá poznávacia značka. Stavebnica obsahuje aj rezervné koleso. Odporúčaný vek pre budúcich majiteľov je 16+.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov