Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan globálne znižuje emisie CO2

Automobilka Nissan je priekopníkom v znižovaní priemerných hodnôt emisií svojich modelov. S plne elektrickými automobilmi sa mu to darí výraznejšie, ako s bežnými vozidlami so spaľovacím motorom.

Nissan bol a je priekopníkom v oblasti elektrických vozidiel. Cieľom Nissan Green Program bude v roku 2016 znížiť emisie CO2 portfólia modelov o 20% voči roku 2005. Ide o veľmi vysokú métu.

Doteraz dokázal Nissan znížiť emisie CO2 o nezanedbateľných 15,4 %. Naproti tomu zvýšil počet predaných vozidiel v roku 2013 o 5,1 % oproti minulému roku. K deklarovanému cieľu je tak opäť o krok bližšie.

Nissan redukuje CO2

Výpočet je založený na množstve emisií CO2 delenom počtom predaných vozidiel na celom svete. Najvýraznejšími pomocníkmi sú samozrejme plne elektrické automobily. Modelu Leaf vyrobil už 120 000 kusov. V nedávno prišiel do predaja elektrický e-NV200.

Nissan tiež znižuje vplyv na životné prostredie rozsiahlymi úsporami energie. Čerpá z obnoviteľných zdrojov, ako je biomasa a solárna energia. V Mexiku využíva Nissan na svoju prevádzku veterné turbíny.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov