Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda v GoodWoode

Škoda bola Veľkej Británii partnerom tejto legendárnej motoristickej udalosti už po štvrtýkrát. Zároveň predstavila štúdie automobilov, ktoré predurčujú budúcnosť nových vozidiel.

Automobilka ukázala na tohtoročnom festivale svoju športovú tvár. Predstavila štúdie Yeti Ytreme, VisionC a sériový model Citigo Monte Carlo. Z výkonných vozidiel priviezla Škoda Fabia Super 2000 a Octaviu vRS Bonneville Special.

Predstavenie v GoodWoode je najväčšia akcia venovaná historickému motoristickému športu. Každoročne priláka do juhoanglického mesta okolo 200 000 návštevníkov. Pretekári predstavili svoje vozidlá navpretekárskom okruhu dlhomb1,7 km.

Škoda Yeti Xtreme je variantom obľúbeného kompaktného SUV. Zaujímavosťami sú 17-palcové kolesá, veľké terénne pneumatiky, zatmavené sklá, mohutné prahy, LED osvetlenie a nové nárazníky. V interiéri prekvapili športové sedadlá Recaro a športový volant. Súčasťou sériovej výbavy je aj nožík na rezanie bezpečnostných pásov a hasiaci prístroj.

Návštevníci tiež uvideli štúdiu VisionC. Tento zelený, futuristický automobil bol hviezdou tohtoročného autosalónu v Ženeve. Päťdverové kupé zaujalo expresívnym dizajnom a netradičnou zelenou farbou. Naznačuje ďalšiu evolúciu dizajnu automobilky a prezentuje ekologickosť s pohonom na zemný plyn.

Škoda Vision C Škoda Citigo Monte Carlo

Tretí automobil, ktorý predstavili mimo pretekárskej trate, bol Citigo Monte Carlo. V exteriéri zaujali 15-palcové disky v kombinácii so športovým podvozkom zníženým o 15 mm. Vpredu a vzadu je čierny spojler, čierny difúzor a čierna maska chladiča. V interiéri návštevníci videli trojramenný športový volant, čierne výplne dverí a poťahy sedadiel v dizajne Monte Carlo.

Na pretekárskej dráhe predstavili Škodu Fabiu Super 2000. Je jedným z najúspešnejších automobilov v súťažnej kategórii triedy Super 2000. V roku 2013 vyhrala 3 kontinentálne súťažné majstrovstvá: v Európe, v Ázii a Južnej Amerike.

Škoda Octavia vRS Škoda Octavia vRS

Posledným predstaveným bol model Octavia vRS Bonneville Special. Ide o najrýchlejší automobil s preplňovaným motorom do zdvihového objemu 2,0 litra. V roku 2011 dosiahlo vozidlo rýchlostný rekord v Bonneville, v Utahu (USA). Dokázalo prekonať rýchlosť 365 km/h.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov